fbpx

Дерев’янко просить Гончарука посприяти ремонту аварійних доріг Надвірнянщини

Суспільство 18:58, 28.03, 2016

Народний депутат від партії "ВОЛЯ" Юрій Дерев’янко звернувся до голови Івано-Франківської ОДА Олега Гончарука з проханням включити до переліку інвестиційних проектів, що можуть реалізовуватись у 2016 році за рахунок коштів Державного регіонального розвитку, проекти щодо ремонту доріг у Надвірнянському районі.

Про це повідомила прес-служба народного депутата.

Дерев'янко зазначив, що до Івано-Франківської обласної державної адміністрації подано більше ста програм та проектів, що можуть фінансуватися за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку у 2016 році.

Депутат зазначає, що серед вищевказаних проектів є проекти щодо поточного ремонту доріг загального користування місцевого значення у Надвірнянському районі, а саме: 

–  поточний ремонт дороги загального користування місцевого значення Надвірна  Бистриця С 090901 – вартістю 6 млн грн;
–  поточний ремонт дороги загального користування місцевого значення Битків  Білозорина С 090906 – 1 млн грн;
–  поточний ремонт дороги загального користування місцевого значення Тлумач  Лісна Тарновиця О 091401 – вартістю 4 млн грн;
–  поточний ремонт дороги загального користування місцевого значення Яблунів  Делятин О 090802 –  4 млн грн;
–  поточний ремонт дороги загального користування місцевого значення Білі Ослави  Чорний Потік О 090904 – вартістю 1 млн грн;
–  поточний ремонт дороги загального користування місцевого значення Надвірна  Бистриця С 090901 км 0+000-6+000 (Об’їзна вулиця Кармелюка) – 4 млн грн.

Також Дерев'янко повідомляє, що поряд з цими проектами на конкурсний відбір подані проекти щодо ремонту доріг національного значення, ремонт однієї з яких (Н-10 Стрий – Мамалига) у 2016 році буде здійснюватися за рахунок інших видатків державного бюджету. 

За його інформацією, відповідно до вказаного розподілу з держбюджету Івано-Франківська область отримає 461 млн 500 тис. грн, з них:
–  410,5 млн грн – на ремонт дороги Н-10 Стрий  Мамалига;
–  50 млн грн – на ремонт дороги Р-24 Татарів  Косів  Коломия  Борщів  Кам’янець-Подільський;
–  1 млн грн на ремонт дороги Т-14-19 Миколаїв  Жидачів  Калуш.

"З метою збалансованого розвитку дорожного господарства в Івано-Франківській області необхідно вжити заходів щодо фінансування поточного ремонту доріг місцевого значення, які перебувають в аварійному стані",  зазначив нардеп.

Він додав, що в місцевих бюджетах кошти на ремонт таких доріг відсутні, а в обласному бюджеті передбачено лише 14 млн грн. "Тому мало не єдиним можливим джерелом фінансування ремонту доріг місцевого значення є кошти державного фонду регіонального розвитку", – додав парламентар.

"Незадовільний стан доріг загального користування місцевого значення в Івано-Франківській області, в тому числі в Надвірнянському районі, не лише створює небезпеку для життя та здоров’я людей та пошкодження транспортних засобів, а й негативно впливає на розвиток економічного, туристично-рекреаційного потенціалу області",  підкреслив депутат.

Зокрема, Дерев’янко пропонує профінансувати з Держфонду регіонального розвитку ремонт наступних доріг:

–  Надвірна  Бистриця С090901;
–  Надвірна  Бистриця С090901 км 0+000-6+000 (Об'їзна вулиця Кармелюка);
–  Яблунів  Делятин О 090802;
–  Білі Ослави  Чорний Потік О 090904;
–  Битків  Білозорина С 090906;
–  Тлумач  Лісна Тарновиця О 091401.

Нагадаємо, наразі триває процес відбору інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть фінансуватися за рахунок коштів Держфонду регіонального розвитку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: