fbpx

Дерев'янко: "Складається враження, що головне завдання влади – не пустити в Україну Саакашвілі"

Суспільство 14:53, 31.08, 2017

Президент Петро Порошенко здійснює політичні репресії щодо свого політичного опонента – лідера РУХУ НОВИХ СИЛ Михайла Саакашвілі.

Про це заявив народний депутат, член Ради партії «РУХ НОВИХ СИЛ Михайла Саакашвілі» Юрій Дерев’янко в ефірі телеканалу «Еспресо».

«Я впевнений, що це є акт політичних репресій з боку Петра Порошенка щодо Михайла Саакашвілі як до політичного опонента. Також є спроба сьогодні придумати будь-які інші підстави для того, щоб створити псевдоюридичні умови для якихось агресивних законних дій», – заявив парламентар.

Він повідомив, що 10 вересня прихильники Саакашвілі будуть зустрічати його в пункті пропуску Краковець разом з народними депутатами та журналістами.
Дерев’янко підкреслив, що дії Саакашвілі будуть виключно законними.

«Ми хочемо побачити, які будуть дії стосовно особи, яка має постійне місце проживання на території України відповідно до чинного українського законодавства, стосовно особи, яка їде до себе додому», – додав депутат.

Він не виключив, що українська влада проводить консультації з грузинською стороною і до 10 вересня можуть з’явитись якісь інші нісенітниці.

«Ми знаємо, що Артур Герасимов і Ірина Луценко подали законопроект, щоб була впроваджена кримінальна відповідальність за незаконний перетин кордону. Сьогодні це адміністративна відповідальність», – додав політик.

Дерев’янко також нагадав, що були внесені зміни в постанову про функції Державної міграційної служби, зокрема їй надали повноваження створювати окрему кімнату, щоб можна було тимчасово закривати людину, стосовно якої приймається рішення.

За словами Дерев’янка, у Львівській області РНС відмовили в оренді приміщень для зустрічі з людьми.

«Приміщення, де ми хотіли провести зустрічі з виборцями у Львівській області, нам відмовляють, скасовують. Голова Львівської адміністрації прямо працює, щоб залякати всіх підприємців, які ці приміщення в оренду нам хочуть надати. Всі сільські і селищні голови в прилеглій території також», – обурився депутат.

«Складається враження, що головне завдання влади – це не пустити Саакашвілі», – констатував Дерев’янко.

Він також поінформував, що пройшло більш як місяць з моменту появи указу про припинення громадянства Саакашвілі.

"За цей час адвокати і народні депутати, які звертались, не отримали документів, які стосуються причин, протоколів, висновків ні Державної міграційної служби, ні комісії при Президентові з питань громадянства. Всі ці чиновники брутально ігнорують Конституцію, закон і вимоги і роблять одні відписки, не надаючи жодного документу»,  заявив парламнетар.

На його думку, влада відчуває падіння свого рейтингу і намагається зробити «повномасштабну зачистку» всіх опозиційних політичних сил, які сьогодні можуть бути реальною альтернативою.

«Головне завдання парламенту на наступній сесії – дати оцінку цьому повзучому наступу на демократію. Це є дуже небезпечний шлях», – підсумував нардеп.
Нагадаємо, Президент України позбавив лідера «РУХУ НОВИХ СИЛ» Михайла Саакашвілі українського громадянства. Однак Саакашвілі заявив, що збирається повернутись в Україну 10 вересня і відстоювати свої права.

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: