fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Політика
  • Дерев’янко та Парасюк закликали підтримати законопроект, який врегулює проблему тимчасового ввезення авто з іноземною реєстрацією

Дерев’янко та Парасюк закликали підтримати законопроект, який врегулює проблему тимчасового ввезення авто з іноземною реєстрацією

Політика 18:43, 18.01, 2017

Позафракційні народні депутати Юрій Дерев’янко та Володимир Парасюк закликали підтримати законопроект 5567, який врегульовує проблему, пов'язану з використанням автомобілів на іноземній реєстрації та тимчасового ввезення громадянами України таких автомобілів до одного року.

Про це вони заявили на спільному з громадськими активістами брифінгу у Верховній Раді 17 січня. 

"Цей законопроект сьогодні підтримала велика кількість народних депутатів з різних політичних фракцій, а також позафракційних. Ми висловлюємо величезну вдячність за бажання вирішити це важливе питання",  сказав Дерев'янко.

Він зазначив, що сьогодні по Україні їздять сотні тисяч таких автомобілів. Це питання є неврегульованим і дає можливість створення корупційних схем на митниці. Дерев'янко повідомив, що автори законопроекту пропонують, щоб кошти від тимчасового ввезення автомобілів на іноземній реєстрації йшли в державний бюджет.

"Щоб наші громадяни офіційно мали можливість легально сплатити до державного бюджету від 200 до 300 євро з кожного автомобіля в рік, який заїжджає на територію України, і бути спокійними, що все відповідно до чинного законодавства і цей автомобіль легально знаходиться на території України",  підкреслив народний депутат.

Він додав, що ця норма, відповідно до законопроекту, є тимчасовою і розрахована на 2-3 роки. За словами Дерев'янка, коли в Україні буде краща фінансова і економічна ситуація, наші громадяни зможуть розмитнити ці автомобілі, при цьому в суму розмитнення будуть зараховані кошти, сплачені за тимчасове ввезення.

"Також цей закон передбачає можливість протягом двох місяців з моменту набрання ним чинності легалізувати тимчасове ввезення тих автомобілів, як сьогодні є невивезені",  зазначив нардеп.

Дерев'янко звернувся до голови Верховної Ради Андрія Парубія та керівника профільного комітету з питань податкової і митної політики Ніни Южаніної з проханням дати відповідні доручення або виступити з ініціативою, щоб на наступному засіданні комітету цей законопроект був розглянутий і підготовлений до розгляду в сесійній залі.

Позафракційний нардеп Володимир Парасюк підкреслив, що законопроектом 5567 передбачене надходження коштів від тимчасового ввезення авто до державного бюджету.

"Ви бачите, які черги на кордонах, які корупційні схеми створюються для того, щоб користуватися цими транспортними засобами. Законопроект 5567 зробить так, щоб гроші находили в бюджет і людям стало легше жити",  сказав Парасюк.

"Ми стоїмо на засадах того, щоб в Україні запанував вільний автомобільний ринок, щоб не було ніякої монополії, щоб люди мали можливість реалізовувати свої бажання і щоб автомобілі були доступні",  додав депутат.

Голова громадської організації "Автоєвросила" Олег Ярошевич подякував Дерев'янку та Парасюку за те, що вони є рушійною силою цього законопроекту в Верховній Раді.

"Це безпрецедентний випадок, коли громадськість не просить у держави кошти, а навпаки, пропонує: ми вам заплатимо, але дайте нам можливість це врегулювати в законному полі", – підкреслив Ярошевич.

Нагадаємо, сьогодні українці мають право тимчасово ввозити автомобіль з-за кордону тільки в режимі "транзит" на 5 або 10 діб. В цей же час іноземці можуть тимчасово ввозити автомобілі до одного року.

До співавторства законопроекту 5567 про внесення змін до Митного кодексу України (щодо врегулювання транзиту та тимчасового ввезення транспортних засобів особистого користування) долучились вже 75 народних депутатів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: