fbpx

Дерев'янко вимагає виділити з Держбюджету-2017 кошти на будівництво спортивного басейну в Надвірній

Політика 13:52, 27.12, 2016

Народний депутат від партії "ВОЛЯ" Юрій Дерев'янко звернувся до прем'єр-міністра Володимира Гройсмана, міністра фінансів Олександра Данилюка, міністра молоді та спорту Ігоря Жданова та віце-прем’єра, міністра регіонального розвитку Геннадія Зубка з вимогою виділити кошти на будівництво спортивного басейну у Надвірній.

Про це повідомила прес-служба нардепа.

Дерев'янко зазначив, що Надвірнянський район є одним з найбільших в Івано-Франківській області. 

"У ньому проживає 115 545 осіб, з яких 17 187 осіб – діти шкільного віку, які потребують забезпечення нормальних умов для їхнього фізичного розвитку, занять спортом та здорового способу життя", – заявив депутат. 

Він додав, що на території району відсутня належна спортивна інфраструктура. Це єдиний район в області, в якому немає спортивного плавального басейну.

Дерев'янко поінформував, що на сьогоднішній день вже зроблено певні кроки для розв'язання цієї проблеми. 

Зокрема, у 2010 році розроблено проектно-кошторисну документацію з реконструкції Надвірнянської дитячо-юнацької спортивної школи. 

У 2015 році оновлено проектно-кошторисну документацію, згідно з якою кошторисна вартість проекту "Спортивний плавальний басейн (в складі реконструкції Надвірнянської ДЮСШ) на вул. Міцкевича, 3а, в м. Надвірна, Івано-Франківської обл." становить 24 687,556 тис. грн.

За інформацією депутата, планом реконструкції передбачено будівництво єдиного спортивного комплексу зі спортивним залом та 25-метровим плавальним басейном на 6 доріжок з запланованою потужністю відвідування 48 дітей на годину.

"У попередні роки було профінансовано лише 450 тис. грн. Реалізація зазначеного проекту була припинена на етапі спорудження фундаменту спортивного залу, облаштування металевого каркасу",  повідомив парламентар.

У 2016 році Надвірнянська райрада виділила з бюджету району 50 тис. грн для продовження будівництва басейну. На сьогодні здійснено всі підготовчі роботи, що є необхідними для продовження будівництва цього об'єкта, зазначив нардеп. 

"Однак, оскільки кошторисна вартість будівництва зазначеного вище спортивного плавального басейну становить 24 687,556 тис. грн, для продовження та завершення будівництва цього об'єкта необхідним є виділення коштів саме з державного бюджету України",  підкреслив депутат.

Тому Дерев'янко просить прем'єр-міністра Гройсмана виділити з Держбюджету на 2017 рік кошти на фінансування будівництва спортивного плавального басейну в складі реконструкції Надвірнянської ДЮСШ, яка розташована за адресою: вул. Міцкевича, 3а, м. Надвірна, Івано-Франківська область, кошторисна вартість якого становить 24 687,556 тис. грн.

Дерев'янко також просить Данилюка, Жданова та Зубка вжити заходів для виділення з державного бюджету відповідної суми коштів на реконструкцію басейну в Надвірній.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: