fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Політика
  • Дерев’янко вимагає збільшити медичну та освітню субвенції для виплати зарплат бюджетникам Надвірнянського району

Дерев’янко вимагає збільшити медичну та освітню субвенції для виплати зарплат бюджетникам Надвірнянського району

Політика 14:04, 12.06, 2017

Народний депутат від партії "ВОЛЯ"-РУХ НОВИХ СИЛ Юрій Дерев’янко звернувся із запитом до Кабміну, в якому просить збільшити обсяг медичної та освітньої субвенцій та додаткової дотації з державного бюджету для виплати заробітної плати працівникам бюджетних установ Надвірнянського району Івано-Франківської області.

Про це повідомила прес-служба нардепа.

Юрій Дерев'янко повідомив, що йому стало відомо про незабезпеченість видатками на виплату заробітної плати працівникам бюджетних установ району на 2017 рік та на оплату тепло-енергоносіїв. 

"Понад 85% загального обсягу призначень бюджетних установ на 2017 рік складають видатки на заробітну плату, що ускладнює механізми оперативного вирішення проблемних питань соціального характеру шляхом перерозподілу інших видатків", – заявив парламентар.

За його словами, особливо гостро це відчувається в установах охорони здоров'я та освіти.

"У Надвірнянському районі постійно вживаються заходи з енергозбереження, завдяки яким досягнуто значної економії коштів",  повідомив нардеп.

За його інформацією, за рахунок переведення установ району на альтернативні види палива вдалося зекономити 1782,8 тис. грн, а за рахунок інших заходів  2345,6 тис. грн.

"Вказані кошти були спрямовані на оплату праці працівників бюджетних установ району",  розповів Дерев'янко.

Крім того, районна рада 8 червня 2017 року спрямувала 4520 тис. гривень від перевиконання районного бюджету на виплату заробітної плати працівникам бюджетних установ району.

"Обсяг доведеної освітньої, медичної субвенцій та додаткової дотації з державного бюджету для виплати заробітної плати працівникам бюджетних установ Надвірнянського району на 2017 рік не забезпечує в повному обсязі асигнуваннями на заробітну плату. Дана незабезпеченість до кінця поточного року складає 31 849,8 тис. грн",  повідомив народний депутат. 

Також він додав, що бюджетні установи району не в повному обсязі забезпечені коштами на оплату тепло-енергоносіїв. Така незабезпеченість складає 4013,4 тис. гривень.

Тому Дерев'янко просить уряд переглянути показники держбюджету в частині збільшення передбачених на 2017 рік обсягів медичної субвенції та додаткової дотації з державного бюджету місцевим бюджетам на фінансування переданих з державного бюджету видатків з утримання закладів освіти та охорони здоров'я з метою забезпечення виплати заробітної плати у встановлені законодавством терміни та скоригувати помісячні обсяги субвенцій та дотацій.

Також депутат просить збільшити міжбюджетні трансферти з державного бюджету районному бюджету Надвірнянського району на фінансування видатків з оплати праці працівників бюджетних установ у сумі 31849,8 тис. грн та оплату комунальних послуг та енергоносіїв в сумі 4013,4 тис. гривень.

На правах реклами 

 
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: