fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Політика
  • Дерев’янко закликав депутатів виконати обіцянки перед громадами, передавши їм землі поза межами населених пунктів

Дерев’янко закликав депутатів виконати обіцянки перед громадами, передавши їм землі поза межами населених пунктів

Політика 11:27, 20.12, 2016

Верховна Рада повинна розглянути та ухвалити на цьому пленарному тижні законопроект 4355 щодо передачі земель поза межами населених пунктів у комунальну власність об'єднаним територіальним громадам.

Про це заявив народний депутат від партії "ВОЛЯ" Юрій Дерев'янко під час засідання погоджувальної ради 19 грудня, інформує прес-служба "ВОЛІ". 

Дерев'янко нагадав, що минулого пленарного тижня парламент так і не розглянув законопроект 4355, який був у порядку денному.

"Це був якраз тиждень місцевого самоврядування, і були присутні голови громад, ми святкували урочисто. Ми дискутували про те, що буде можливість розглянути цей законопроект на наступний сесійний тиждень. А у нас залишається в цьому році єдиний сесійний тиждень – той, який розпочався зараз", – підкреслив нардеп.

Він звернуся до керівництва Верховної Ради з величезним проханням – поставити готовий законопроект 4355 у порядок денний, адже він був ухвалений в першому читанні ще в квітні і зараз повністю готовий до другого читання.

Дерев'янко нагадав присутнім, що Уряд і Президент гарантували передачу цих земель у комунальну власність громадам. За його словами, ухвалення цього надважливого закону чекають не лише ті громади, які об'єдналися рік тому, але й нові ОТГ, які пішли на вибори цієї і минулої неділі.

"Я дуже прошу керівників фракцій і народних депутатів, які дійсно дбають про те, щоб реформа децентралізації і об'єднання територіальних громад рухалась, підтримати цей законопроект і мобілізувати всіх народних депутатів своїх фракцій для того, щоб продемонструвати, що в цьому році всі обіцянки будуть виконані перед нашими громадами, які пішли на об'єднання", – закликав Дерев'янко народних депутатів.

Нагадаємо, 19 квітня Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроект 4355 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розширення повноважень органів місцевого самоврядування з управління земельними ресурсами та посилення державного контролю за використанням і охороною земель, співавтором якого є Юрій Дерев'янко. Цей законопроект вважають компромісним варіантом законопроектів 3510 та 3510-1, які не отримали підтримки в профільному комітеті.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: