fbpx

Держлісагенція України перешкоджає "Дому Сірка" побудувати притулок під Франківськом

Суспільство 09:27, 24.01, 2017

На теренах Івано-Франківської області діє лише дві офіційні організації, які займаються безпритульними тваринами. Це БО "Дім Сірка" і "Обласна організація захисту тварин", яка у Павлівці.

"Усі решта організації займаються спонтанно або коли треба пропіаритися", – зазначив сьогодні на оперативній нараді в МВК директор КП "Полігон ТПВ" Юрій Мороз.

За його словами, вищезгадані дві організації займаються цим фахово, використовуючи усі можливості, а КП "Полігон" тісно співпрацює з ними.

"У 2016 році ми закупили для цих організацій сітку для огорожі, бензопили, собачі будки на 35 тисяч гривень. Було простерилізовано у нас 530 тварин.

Засновниця "Дому Сірка" Наталя Когут зазначила, що наразі в організації є кілька активних волонтерів, є представники і в Калуші.

"На жаль, державного притулку у нас немає, але спільно з міською владою і Юрієм Морозом ми до цього йдемо. На жаль, ситуація склалася так, що ми уже півроку воюємо за земельну ділянку, яка належить лісгоспу",  зазначила волонтерка.

Юрій Мороз нагадав, що у липні 2016 року було рішення обласного лісгоспу про виділення 0,4 га для "Дому Сірка" під притулок.

"Але в Києві є чиновники, які нам відповіли, що не можна цього зробити. Ми знову звернулися у лісгосп. Вони дали повторний запит у Київ про виділення ділянки, але 29 грудня знову отримали негативну відповідь. Без притулку нам буде важко. Ця ділянка нам добре підходить, від неї 6 км до найближчого населеного пункту",  роз'яснив Мороз.

Заступник міського голови Микола Вітенко зауважив, що на території Івано-Франківська немає земельної ділянки, яка б відповідала усім нормам.

"Місто допомагало і буде допомагати "Дому Сірка". Давайте звернемося до Києва ще раз, можливо, разом поїдемо,  запропонував Вітенко.  Співпраця є, і місто зацікавлене у виділенні ділянки і будівництві притулку у Франківську".

Наталя Когут розповіла, що тримає вдома зараз близько 30 тварин, усі вони після аварій. Адже у притулку немає умов, щоб після операцій тримати їх там.

"Якщо б у нас була земельна ділянка, ми б могли писати гранти під будівництво чи реконструкцію прекрасного європейського притулку. За цей рік ми прилаштували 530 тварин. Якщо б був притулок, могли б прилаштовувати у три рази більше",  додала волонтерка.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: