fbpx

Держпраці оштрафувало франківське підприємство на 320 тисяч гривень

Суспільство 14:40, 26.02, 2017

Підприємство “Технобуд-Сервіс”, що спеціалізується на торгівлі сантехнікою, під час планової перевірки Держпраці відмовилося надавати інформацію про оформлення трудових відносин зі своїми працівниками.

Про це повідомили у прес-службі Міністерства соціальної політики, пише Бізнес.ua.

"Інспекторами Управління Держпраці в Івано-Франківській області було проведено планову перевірку ТОВ "Технобуд-Сервіс" щодо дотримання норм законодавства з питань охорони праці та трудового законодавства. Встановлено, що в порушення вимоги статті 24 КЗпП України трудові відносини з усіма працівниками ТОВ "Технобуд-Сервіс" не були належним чином оформлені: на вимогу інспекторів не представлені для перевірки відповідні договори або накази керівника", – сказано в повідомленні.

Так, згідно з наданою інформацією ДФС, у 2016 році в "Технобуд-Сервісі" працювало 37 осіб за договорами цивільно-правового характеру та 16 – за трудовими договорами.

Інспектори Управління склали акт про перешкоджання контролюючому органу в проведенні перевірки. Згідно зі ст. 265 КЗпП України за недопущення до проведення перевірки з питань оформлення трудових відносин юридичні особи несуть відповідальність у вигляді штрафу в стократному розмірі мінімальної заробітної плати – 320 000 гривень.

Зазначимо, в Мінсоцполітики повідомляли, що станом на початок лютого 2017 року в Україні ревізори не оштрафували жодне підприємство за маніпуляції з виплатами зарплат.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: