fbpx

Держпродспоживслужба визнала рекламу 9 дієтичних добавок та косметичних засобів недобросовісною

Здоров'я 18:15, 18.09, 2017

Інформація в рекламі подана таким чином, що вводить в оману споживачів.

Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів дослідила питання розповсюдження брошури "Страничка здоровья", що містить рекламу дієтичних добавок та косметичних засобів «Оковирин», «Мужская сила», «Кедровый эффект», «Диабетнорм», «Кардионил», «Ухонорм», «Остеолайф», «Алкостопин» та «Кракатао».

За результатами перевірки встановлено, що реклама вищезазначених дієтичних добавок та косметичних засобів містить: зображення фізичних осіб та використання їх імені без письмової згоди цих осіб; посилання на те, що добавки та засоби мають лікувальні властивості; вислови щодо лікувальної дії, втамування болю, листи-подяки, що пов’язані з лікуванням та полегшенням умов перебігу захворювань.

Інформація в рекламі подана таким чином, що вводить в оману споживачів внаслідок недостовірності та перебільшення лікувальних властивостей добавок та засобів, що може завдати шкоди здоров’ю громадян через неправильне їх застосування.

З огляду на зазначене, Держпродспоживслужба прийняла рішення про визнання реклами вищезазначених дієтичних добавок та косметичних засобів недобросовісною та про зупинення її розповсюдження.

Вказане рішення надіслано виробнику для врахування у роботі та повідомлення суб’єктів господарювання, що здійснюють оптову та роздрібну закупівлю такої продукції.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: