fbpx

Ділянку вздовж Бистриці Надвірнянської хочуть забудувати, щоб узаконити чиїсь інтереси, – активіст

Суспільство 17:11, 06.04, 2015

В Івано-Франківську вздовж Бистриці Надвірнянської попри вулицю Івасюка хочуть побудувати придорожні сервіси. Громадськість у цьому вбачає узаконення чиїхось давно спланованих інтересів.

Про це йшлося на громадських слуханнях щодо розроблення детального плану території частини садового товариства ”Бистриця Надвірнянська”, вздовж вул. Івасюка від "Епіцентру" до заправки на виїзді на вул. Тисминецьку.

За словами головного архітектора Івано-Франківська Володимира Гайдара, 35-40% власників, які мають ділянки у цій зоні, звернулися із пропозиціями змінити цільове призначення зони і дозволити там побудувати об’єкти громадського призначення. Решта власників поки що залишаються пасивними щодо вирішення долі їх земельних ділянок або ж заперечують зміни.

Голова садового товариства "Бистриця Надвірнянська" Володимир Пахульський заявив, що більшу частину території, детальний план якої пропонується розробити, викупили чотири власники. У цій зоні залишилось кілька десятків дач, власники яких використовують їх за поточним цільовим призначенням. Зазначимо, що всього масив налічує 1156 земельних ділянок.

Представники ініціативної групи "Зелений тризуб", яка займається екологічними питаннями в Івано-Франківську, також долучились до громадських обговорень. Її лідер Анатолій Мицкан стверджує, що у випадку із забудовою першої лінії вздовж вулиці Івасюка спостерігається чітко напрацьована схема, з якою Івано-Франківськ стикається вже не вперше.

"З такою схемою ми зіткнулися і при забудові міського озера, і при забудові вулиці Мельничука. Схема, яка тут "намалювалася", дуже проста. Є давним-давно вже викуплені території, є домовлені ситуації, коли збирається нібито якась громада, яка хоче щось там будувати, проводяться громадські слухання, щоб таким чином узаконити території, які підуть потім під житлові, господарські чи будь-які інші забудови, не передбачені ні генеральним планом міста, ні будь-якими нормативно-правовими актами чи нормами будь-яких законів України", – зазначив Анатолій Мицкан у коментарі КУРСу.

Громадськість остерігається, що нема гарантії того, що над запропонованими об’єктами громадського призначення "виростуть" багатоповерхові будинки, яких у місті достатньо.

"Якщо будуть хороші пропозиції, низькоповерхова забудова ділянок, які вже викупили, якщо це все буде погоджено із садоводами і не буде ущемляти їх інтереси, то чому б ні?" – зазначив Володимир Пахульський.

Гайдар зауважив, що перш ніж внести зміни про цільове призначення земельної ділянки, потрібно внести зміни до містобудівної документації. Сьогодні щодо цієї ділянки в документах прописано лише "Садівництво".

Наприкінці слухань більшість учасників проголосувала за те, що поки у садовому товаристві не проведуть конференцію і не сформулюють пропозиції щодо цієї території, проект про розробку детального плану не виноситимуть на сесію.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: