fbpx

Діти з проекту "Наставництво" відвідали Давній Галич. ФОТО

Суспільство 22:09, 20.06, 2016

Проект "Наставництво" Комісії у справах родини Івано-Франківської Архієпархії активно сприяє допомозі та підтримці дітей-сиріт та дітей, які позбавлені батьківського піклування, не лише на Прикарпатті, але й в інших містах.

Одним з кроків у цій підтримці, за словами працівників Комісії, є відкриття у вихованців нових знань та досвідів шляхом проведення різного роду культурних та духовних заходів, інформує прес-служба Івано-Франківської архієпархії УГКЦ.

Група дітей та їхніх наставників здійснили культурно-пізнавальну мандрівку до давнього Галича.

Подорож розпочали молитвою у Архікатедральному і Митрополичому Соборі Воскресіння Христового. Після Божественної Літургії та Молебня до Ісуса Христа усі вирушили в дорогу. Найперше всіх чекав Галицький національний природний парк, до якого входять більше 40 цінних в науковому, природоохоронному та рекреаційному значенні природних комплексів та об’єктів (лісових урочищ загальною площею близько 11 тис. га, водно-болотних комплексів – 2550 га, лучно-степових ділянок та геологічних утворень, ін.)

Відтак діти та їхні наставники спільно організували обід на природі та шашлик. В часі трапези відбувалось щире спілкування та приємні забави. Дитячі обличчя, як і їх старших приятелів, були сповнені великої радості від гарно проведеного часу.

А на завершення група відвідала Старе село, де розміщений музей народної архітектури та побуту Прикарпаття. Без сумніву, враження дітей годі описати словами, адже вони мали нагоду побачити чимало цікавих експонатів та дізнатись про побут наших земляків, котрі жили декілька століть назад.

"Вірю, що ця поїздка стане цікавим та корисним досвідом не тільки для дітей, але й їхніх наставників. Наша Комісія й надалі буде старатися проводити подібного роду заходи, щоб ще більше підтримувати та допомагати дітям Прикарпаття", – повідомив ієрей Юрій Прилепський.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: