fbpx

Для дітей з аутизмом у Франківську відкриють сенсорну кімнату за німецькими розвивальними технологіями

Суспільство 11:07, 29.04, 2015

Спільний українсько-німецький проект для дітей з аутизмом та іншими вадами психо-мовленнєвого розвитку в Івано-Франківську підтриманий на рівні області.

Громадська організація "Світанок", що опікується дітьми з аутизмом, отримала кошти з обласного бюджету на завершення Центру для дітей-аутиків у Франківську. Наразі в обласному центрі Прикарпаття мешкають 50 дітей з діагнозом "аутизм".

Як повідомила голова організації "Світанок", яку склали батьки аутичних дітей, психолог Анастасія Голинська, днями вони отримали повідомлення про підтримку проекту зі створення сенсорної кімнати в цьому Центрі німецькими партнерами.

Саме освіта та розвиток є найбільш гострою проблемою для півсотні проблемних дітей Франківська, відзначає Анастасія Голинська.

Візит німецької делегації та представлення проекту очікують 6-7 травня, інформує голова "Поступового гурту франківців", депутат обласної ради Сергій Адамович. "Поступовий гурт франківців" співпрацює зі "Світанком". Зокрема, організовував у Франківську круглий стіл з проблем навчання та соціальної адаптації дітей з аутизмом.

"Вважаю, що проблему треба завжди виносити на публічний рівень. Якщо про неї говорити, її обговорювати, шукати способи вирішення, то шляхи вирішення завжди знайдуться", – коментує поступ "Світанку" Сергій Адамович.

1

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: