fbpx

Для очистки озер у парку Шевченка придбають фонтан-аератор за 200 тисяч гривень. ВІДЕО

Суспільство 09:59, 11.08, 2017

Івано-франківські комунальники взялися комплексно чистити каскад озер в парку Шевченка.

Очистку розпочали з верхнього озера, яке було в найгіршому стані, оскільки рослини повністю вкрили його поверхню. Зараз їх забрали. Щоб уникнути повторного розповсюдження, у найвіддаленішій водоймі встановлять спеціальний фонтан-аератор, який насичуватиме воду киснем, чим припинить надмірне розростання водоростей, йдеться в сюжеті "Каналу 402". 

За словами заступника директора КП "Центр розвитку міста і рекреації" Тараса Слободяна, планують також закупити травоїдної риби – амура чи товстолоба, – щоб вони боролися з водоростями. 

"Риба, аерація і відсутність цвітіння забезпечує прозорість води і хороші хімічні та бактеріологічні показники", – зазначає Тарас Слободян.

Спеціальний фонтан-аератор обійдеться місту у 200 тисяч гривень. Вже оголошений тендер на його закупівлю. Тож в парку прогнозують, що з'явиться він вже у вересні.

Виловлюванням водоростей очистка озер не завершиться. Парк уже придбав спеціальну плаваючу платформу, яка допоможе позбутися намулу. Наразі вирішується питання доставки такої платформи. Фахівці також мають провести працівникам парку майстер-клас, як саме нею користуватися.

Як повідомляв КУРС, для очищення від водоростей найбільшого міського озера КП "Центр розвитку міста та рекреації" орендує спеціальний човен-косарку

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: