fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Для трьох тисяч франківських першачків пролунав перший дзвоник. ФОТО, ВІДЕО

Для трьох тисяч франківських першачків пролунав перший дзвоник. ФОТО, ВІДЕО

11:41, 01.09, 2017

Сьогодні школи Івано-Франківська урочисто прийняли до своїх лав три тисячі першокласників.

Першокласників прийняв 41 навчальний заклад міста.

Урочисту лінійку у школах міста відвідали представники міської ради та народного депутата Олександра Шевченка, які змагалися у коштовності подарунків.

До прикаду, у ЗОШ №23 секретар Івано-Франківської міської ради Оксана Савчук відзначила, що ця школа є особливою, бо показала хороші результати на ЗНО та прийняла два експериментальні перші класи.

"23-тя школа особлива, бо показує найкращі рейтинги – п'яте місце за результатами ЗНО. Особлива, бо є два експериментальні перші класи. Тому на них від себе і від міського голови даруємо по 100 тисяч",  сказала Савчук.

Вочевидь, під висловом "від себе і від міського голови" секретар міської ради мала на увазі бюджетні кошти. Гроші мають витратити на нові парти, стільці та мультимедійні засоби для навчання.

За словами директора школи №23 Миколи Василика, цього року школа прийняла 200 першокласників, буде клас "Ж".

Представник народного депутата Олександра Шевченка подякував міській владі, яка "наслідує нардепа", даруючи школі гроші.

"Дуже приємно, що міська влада наслідує нардепа, який ініціював виділення з держбюджету по 100 тисяч гривень на кожну школу міста",  сказав представник нардепа.

Також під час урочистостей всім учням першого класу франківських шкіл вручили сертифікати на безкоштовне катання на Буковелі.

Загалом в Україні вперше на навчання до школи пішли  408,2 тисячі учнів.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: