fbpx

До 12,5 тисяч гривень збільшили максимальну суму фінансування проектів за програмою "Міських Ґрантів"

Суспільство 14:48, 18.04, 2016

50 тисяч гривень – така загальна сума другого конкурсу програми підтримки прогресивних міських ініціатив "Міські Ґранти" від платформи "Тепле Місто" в Івано-Франківську.

Сьогодні, 18 квітня, стартував другий конкурс міських грантів. Програма, яку ініціювало і втілює "Тепле Місто", надає фінансову підтримку та організаційне сприяння проектам й ініціативам, що скеровані на урбаністичний розвиток Івано-Франківська.

Загальна сума, виділена на другий конкурс програми, складає 50 тисяч гривень, повідомив представник ТМ Роман Малиновський.

Новацією другого конкурсу є те, що його організатори збільшили, порівняно з першою хвилею, "поріг" фінансування одного проекту. Тепер це 12,5 тисяч гривень.

Таким чином, пояснив Роман Малиновський, підтримку можуть отримати чотири проекти – якщо буде йтися про максимальне фінансування. Або ж більша кількість, якщо проекти коштуватимуть менше. Кількість проектів, яким можуть надати грантову підтримку, не лімітована.

Прийом заявок на конкурс триватиме впродовж місяця – до 18 травня включно.

Термін реалізації – від 1 червня до 1 вересня.

Тематичні пріоритети, так само, як і умови надання грантів та визначення переможців, залишаються без змін. Важливо, щоби учасники конкурсу передбачили 20% власних коштів. А проект стосувався таких тем як міський простір, сучасне мистецтво, "гарячий спорт", стала мобільність, екологія та енергоефективність, прогресивна освіта та розвиток прогресивного підприємництва. Також проект може об’єднувати кілька тем.

Проекти, які отримають підтримку, визначить експертна рада конкурсу. Шість прізвищ учасників експертної ради не відкриватимуть до дня оголошення остаточних результатів конкурсу. Переможців оголосить "Тепле Місто" через 20 днів після завершення прийому заявок.

"За результатами першого конкурсу слід зазначити, що експертна рада підтримала проекти, які були дуже докладно і ретельно виписані",  наголосив Роман Малиновський.

Адреса, на яку слід надсилати заявки, аплікаційна форма та бюджет – на сайті "Теплого Міста" у розділі "проекти".

Подаватися на гранти запрошують не лише громадські організації, а й незареєстровані ініціативні групи.

"Міські Ґранти" започатковані платформою "Тепле Місто", щоби залучати міську громаду до активної участі в процесах розвитку Івано-Франківська",  мотивував Роман Малиновський.

Нагадаємо, у першому конкурсі "Міські Ґранти" перемогли п’ять із 24 проектів.

В Експертній раді конкурсу працювали Віктор Кімакович, директор департаменту освіти і науки обласної державної адміністрації Івано-Франківська, виконавчий директор Благодійної громадської фундації ім. Короля Юрія; Надія Парфан, куратор фестивалю кіно та урбаністики "86", режисерка документального кіно, стипендіатка програми Gaude Polonia 2015 року; Маргарита Женчук, громадська діячка, стипендіат магістерської програми Edmund S. Muskie, Evergreen State College, Olympia, WA, USA; Юлія Ляхович, керівник проектів та програм, представник платформи "Тепле Місто"; Ірина Стецевич, керівник та засновник рекрутингової компанії "А-простір", представник громадського ресторану Urban Space 100 та Сергій Фіцак, управлінець, керівник IT-компанії "Softjourn".

Ті 9 команд, проекти яких увійшли у шорт-лист, пройшли співбесіду із членами журі. Після співбесіди було визначено переможців.

1. Інформаційний ресурс подій Івано-Франківська Nevdoma (проект ініціативної групи "Nevdoma"). Сервіс, на якому гості та мешканці міста зможуть знайти інформацію з усіх подій, що відбуваються в Івано-Франківську. Починаючи від дизайну і завершуючи наповненням сайту, всю роботу проводять волонтери. Кошти, які команда проекту отримає від платформи "Тепле Місто", підуть на оплату хостингу протягом року, що забезпечить безперебійну роботу сайту.

2. Мистецький проект для вдосконалення інтер’єру муніципального Центру Сучасного Мистецтва в Івано-Франківську (художник Євген Самборський). Івано-Франківський Центр Сучасного Мистецтва є єдиним муніципальним в Україні, що по-своєму є прецендентом. Кошти гранту спрямували на невеликий ремонт в приміщенні центру, а також закупівлю ламп для якісного освітлення експозицій.

Читайте також: Наївність, гумор і абсурд: Євген Самборський в Центрі Сучасного Мистецтва

3. Висвітлення інноваційних практик у сфері розвитку міста й сучасної освіти (громадська організація "УФРА") Серія публікацій про інноваційні практики у сфері розвитку міста й освіти, що створять підґрунтя й надихнуть на реалізацію корисних проектів мешканців міста.

4. Інформаційно-просвітницька кампанія "Попередимо біду" (благодійна організація "Благодійний фонд Ти-Ангел"). Фонд проводитиме навчальний семінар, мета якого  зниження рівня дитячої смертності від онкологічних захворювань завдяки покращенню первинної діагностики. БО "Ти Ангел" вже кілька років поспіль опікується маленькими пацієнтами у відділенні онкогематології Івано-Франківської обласної лікарні та допомагає у фінансуванні лікування.

Читайте також: У Франківську БФ "Ти-Ангел" проведе семінар для педіатрів. Проект створено за підтримки платформи "Тепле місто" в рамках програми "Міські ґранти".

5. Вистава "Mетаморфоза" (колектив Mime Wave Ukraine). Mime Wave Ukraine є культурним некомерційним проектом, який створено спільно митцями та мистецькими організаціями з України, Нідерландів та Польщі. В рамках проекту відбулася візуально-пластична вистава на тему сучасного українського повсякдення та змінах в країні. В межах проекту також провели серію майстер-класів з фізичного та партисипативного театру для містян, зацікавлених громадян та культурних діячів міста Івано-Франківськ.

Читайте також: В Івано-Франківську пройде фізична вистава "Метаморфози"

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: