fbpx

До Дня боротьби з бронхіальною астмою медики Івано-Франківська посадили дерева

Здоров'я 12:59, 01.05, 2017

До Всесвітнього дня боротьби з бронхіальною астмою, який відзначається 30 травня, медичні працівники Івано-Франківської міської поліклініки №3 організували тематичну акцію – висадили дерева на території закладу.

Тільки в дев’яти містах України висаджують дерева на територіях лікувальних закладів з нагоди Всесвітнього дня боротьби з бронхіальною астмою. Компанія Гленмарк, яка виробляє ліки для астматиків, надає лікарям саджанці горобини. Молоді саджанці мають покращити екологію і не викликати при цьому алергію, яка є однією із причин бронхіальної астми.

У Франківську дерева висадили біля центрального корпусу поліклініки №3.

"Ми акцентували на проблеми екології та їх впливу на здоров’я людини. Одне висаджене дерево забезпечує добову норму кисню, необхідну для 3 людей.  Кожне посаджене дерево – це шанс подарувати здорове дихання  оточуючим", – каже головний лікар міської поліклініки Наталія Ветоха.

1

А міський позаштатний алерголог Оксана Швець наголошує: "Метою заходу є привернення уваги громадськості до вирішення проблем, пов’язаних з бронхіальною астмою, оскільки хворі, при ранніх проявах захворювання, до лікаря звертаються рідше. Головним завданням для лікаря є контроль за перебігом захворювання, а сучасні засоби лікування дозволяють контролювати стан здоров’я хворого та вести звичайний спосіб життя. Одним із факторів виникнення чи загострення бронхіальної астми є забруднене навколишнє середовище, отож покращення екології та прогулянки на свіжому повітрі сприятимуть зміцненню імунітету у пацієнтів".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: