fbpx

До Дня Героїв франківці влаштували Велопробіг єдності до пам'ятних місць визвольних змагань

Суспільство 16:08, 24.05, 2014

Півсотні учасників велопробігу вирушать маршрутом Івано-Франківськ - Крихівці - Тисмениця - Пшеничники до місць минулих боїв та слухатимуть лекції з історії визвольних змагань під час стоянок.

Велопробіг до Дня Героїв ініціював меморіальний комплекс «Дем’янів лаз» спільно з активістами громадської організації «Патріот України», повідомляє Галицький кореспондент.
Метою акції є ознайомлення з місцями визвольних змагань поблизу обласного центру. 

"23 травня в Україні відзначають день героїв. Цей день присвячений пам’яті тих, хто загинув за Україну. Ці герої – це сотні тисяч українців. Прикро про це говорити, але цього року список українських героїв доповнила Небесна сотня і наші військові, які гинуть на Сході України в боротьбі з терористами. Під час зупинок, а їх буде 12, ми будемо слухати короткі лекції про місця визвольних змагань. Разом з нами участь у пробігу візьмуть завідувач музею визвольної боротьби Ярослав Коретчук та завідувач музею «Дем’янів лаз» Михайло Фреїк", — зазначив один із організаторів пробігу голова ІФОГО "Патріот України" Сергій Сивачук.

Участь у велоакції взяли з півсотні велосипедистів, які прикрасили свої ровери національною символікою. На завершення організатори визначать найбільш "патріотичних" учасників і вручать їм грамоти.

Організатори запевняють, що Велопробіг єдності стане щорічним.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: