fbpx

До кінця березня стане відомо, чи буде продовжена мобілізація в Україні

Суспільство 17:43, 04.03, 2016

Якщо в березні зростання числа контрактників буде забезпечувати на необхідному рівні чисельність української армії, то силові відомства не будуть поспішати з мобілізацією.

Про це заявив секретар РНБО Олександр Турчинов, повідомляє ТСН із посиланням на його прес-службу.

"Для нас дуже важливо мати сильну боєздатну армію, готову перемагати. І, безумовно, основна частина цієї армії повинна воювати на професійній основі. Що вища саме професійна складова, то ефективніше діють війська. Це – аксіома, і я думаю, що ніхто з цим сперечатися не буде", – зазначив він.

Турчинов нагадав, що для посилення професійної складової в армії був значно збільшений оборонний бюджет в 2016 році.

"Мінімум 7 тисяч – це отримає контрактник, який потрапляє на позицію рядового солдата. Це той мінімум, який у ЗСУ та Нацгвардії мають отримувати ті, хто підписує контракт. А ті, хто служить в зоні проведення АТО, хто бере участь у бойових діях, повинні отримувати ще й додаткові надбавки", – зазначив секретар РНБО.

На його думку, такі кроки спричинили те, що різко збільшилася кількість охочих підписати контракт. "У нас березень місяць є контрольним місяцем для прийняття рішення щодо мобілізації. Якщо ми побачимо, що зростання числа контрактників відбувається достатньою мірою, щоб забезпечити на необхідному рівні чисельність нашої армії, то ми не будемо поспішати з мобілізацією і тримати її як резерв на випадок активізації агресії з боку РФ", – підкреслив Турчинов.

"Додатковий резерв, який у нас є, – це також наші призовники, молодь, яка у нас призивається на строкову службу в армію. Але тут тверда установка – призовники не служать в зоні АТО. Генштаб і Міноборони чітко цього принципу дотримуються", – також додав він.

Турчинов повідомив, що до кінця березня силовики будуть ухвалювати рішення про продовження мобілізації. Водночас він сказав, що демобілізація відбудеться обов’язково вчасно.

"Наше завдання, щоб більшість демобілізованих бійців замінили професіонали, тим самим посилюючи, а не зменшуючи бойовий потенціал нашої армії", – сказав секретар РНБО.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: