fbpx

До кінця року ціни на харчування дітей у школах Франківська не зростатимуть

Суспільство 15:49, 07.09, 2016

Про це повідомила сьогодні на нараді відповідальних осіб за організацію харчування учнів у загальноосвітніх навчальних закладах Івано-Франківська приватний підприємець Любов Куритан, яка надає послуги з організації гарячого харчування у кількох школах.

Вона пояснює це тим, що ціни на більшість продуктів залишаються стабільними.

"Овочі цього року можна закупити дешевше, ніж ми закуповували минулого року. Основні продукти: м’ясо, молочно-кислі продукти не збільшились в ціні. Аналогічно не зросло в ціні вершкове масло, якого використовується дуже багато. Тому підстав для підвищення ціни сніданків та обідів немає", – зазначила підприємець.

Сьогодні сніданки у школах коштують 11 грн, обіди – 13,70 грн. Пільгова категорія дітей харчується за бюджетні кошти.

У міському бюджеті не знайшлося коштів на співфінансування харчування дітей у школах, як про це заявлялося у минулому навчальному році.

Начальник управління освіти і науки Наталія Микула зазначила, що є діти, які не підпадають під пільгову категорію і не є визнані малозабезпеченими, але класні керівники знають про їх матеріальне становище і можуть за визначеною процедурою попіклуватися про надання їм безкоштовного харчування.

Любов Куритан запевнила, що меню для дітей розроблене так, що за два тижні жодна страва не повторюється. Працюють з перевіреними постачальниками і беруть лише свіжі продукти.

Наталія Микула зазначила, що у всіх 40 загальноосвітніх закладах міста організовані послуги гарячого харчування. У 9 – немає буфетів. Загалом, 25 підприємців надають послуги з гарячого харчування.

Цього року є два нові підприємця, які раніше не надавали такі послуги. Вони перемогли на конкурсі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: