fbpx

До кінця травня на вулицях Надвірної встановлять 44 відеокамери. ФОТО

Суспільство 14:09, 18.04, 2017

В рамках програми "Smart City" ("Розумне місто") за підтримки Спільного проекту ЄС/ПРООН "Місцевий розвиток, орієнтований на громаду" Надвірнянська міська рада спільно з громадською організацією "Надвірнянський туристично-інформаційний центр" розробила і стала переможцем проекту "Надвірна – безпечне місто: встановлення системи відеоспостереження в громадських місцях міста".

Проектом передбачено запровадження автоматизованої інформаційної системи "Безпечне місто Надвірна", тобто встановлення в місті відеонагляду, а саме: на перехрестях, де спостерігається інтенсивних рух транспорту, в’їздах, виїздах міста, місцях загального користування та масового скупчення громадян, в міському парку, зоні відпочинку з метою моніторингу руху транспорту, оперативного реагування на факти незаконного нищення зелених насаджень, організації нелегальних сміттєзвалищ та інших порушень правил благоустрою міста, а також проведення контролю за дотриманням належного санітарного стану, збереженням комунального майна та елементів благоустрою, інформує прес-служба Надвірнянської міської ради.

Нещодавно підрядна організація приступила до виконання робіт з реалізації проекту. На сьогодні вже закуплено необхідне обладнання, проведено ремонт приміщення серверної та здійснюються роботи з прокладання мереж.

Крім того, за рахунок фонду економії коштів в місті планують встановити ще додатково 14 відеокамер. Всього на території міста встановлять 44 відеокамери, з яких 2 будуть розміщені  в історичному центрі міста та зоні відпочинку для онлайн-трансляції на сайті Надвірнянської міської ради з метою популяризації туристичної привабливості міста Надвірна.

Загальна вартість проекту згідно з розробленою проектно-кошторисною документацією становить 820 378 грн. Фінансування за рахунок коштів місцевого бюджету в розмірі 183 128 грн (22,5%), кошти Спільного проекту ЄС/ПРООН "Місцевий розвиток, орієнтований на громаду" у розмірі 637 250 грн (77,5%). Проект планують реалізувати до кінця травня цього року.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: