fbpx

До ЄС вже в'їхали 20 000 українців, лише 4 особам без віз відмовили у в’їзді

Політика 13:50, 11.06, 2017

На кордоні з Польшею та Румунією зафіксовано перші відмови у в’їзді громадянам України після початку дії безвізового режиму.

Про це повідомив в коментарі "Європейській правді" керівник Департаменту консульської служби МЗС Сергій Погорельцев.

За його словами, станом на 11 ранку одну відмову зафіксовано на кордоні з Польщею – через прикордонний пункт "Шегині" намагався в’їхати до Польщі чоловік, який має заборону на в’їзд, винесену владою Данії, – раніше цей громадянин України перевищив термін перебування в Шенгені. Точно з такої ж причини було відмовлено у в'їзді двом українцям на кордоні зі Словаччиною, в пункті перетину Вишнє Нємецьке. Ці громадяни перед тим були депортовані з ЄС і знали про заборону в'їзду.

Також на кордоні з Румунією було відмовлено у в’їзді чоловікові, який не мав біометричного паспорта і планував перетнути кордон з паспортом старого зразка, але без візи. "Це відмова, яка за великим рахунком не стосується безвізового режиму", – наголосив Погорельцев.

Всього за перших 11 годин дії безвізового режиму до ЄС в’їхало 20 660 громадян України (що є типовою кількістю), в тому числі 5290 – за біометричними паспортами.

Станом на 11:00 774 громадянини України перетнули кордон, не маючи візи у паспорті.

346 з них в’їхали через наземні пункти пропуску між Україною та Польщею, 112 – з Угорщиною, 627 – Румунією, 27 – зі Словаччиною.

Літаками до ЄС прибули 227 громадян, які не мали в паспорті візи, – в тому числі йдеться про рейси до Рима, Парижа, Варшави, Амстердама. Всі вони успішно та без проблем перетнули кордон з ЄС.

Погорельцев нагадав, що 11 червня на кордоні цілодобово чергують консули, щоби відслідковувати початок дії безвізового режиму і допомогти громадянам України у разі виникнення позаштатних ситуацій.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: