fbpx

Доба в АТО: 73 обстріли, поранено 4 бійців ЗСУ, загинув волонтер

Суспільство 11:46, 18.02, 2017

Протягом доби 17 лютого із застосуванням танків, артилерії та мінометів російсько-окупаційні війська здійснили 73 обстріли позицій ЗСУ, внаслідок яких поранено 4 українських військових та загинув волонтер.

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО.

"На Донецькому напрямку – зі 120-міліметрових мінометів, танка, гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї окупанти багаторазово обстрілювали наші позиції в районі Авдіївки. Також з мінометів та гранатометів, великокаліберних кулеметів обстріляли Новоселівку Другу, Опитне, Верхньоторецьке, Кам’янку, Зайцеве, Новолуганське та Піски. По Невельському вогонь вів снайпер. Крім того, окупанти обстрілювали населений пункт Авдіївка. Двох мирних мешканців поранено", – йдеться у повідомленні.

На Маріупольському напрямку, за даними штабу, зі 122-міліметрової артилерії терористи обстріляли Павлопіль. З мінометів різних калібрів – Красногорівку, Новогригорівку, Старогнатівку та Павлопіль. З гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї російсько-окупаційні війська обстрілювали Водяне, Павлопіль, Талаківку та Широкине. По Гнутовому вогонь вів снайпер. Крім того, бойовики обстріляли населений пункт Трудівське зі 122-міліметрової артилерії.

На Луганському напрямку зі 120-міліметрових мінометів та протитанкових ракетних комплексів російсько-окупаційні війська обстріляли Кримське, а з гранатометів – Новоолександрівку, Новозванівку та Катеринівку.

"17 лютого близько 16.30 неподалік населеного пункту Кримське від осколкового поранення загинув український волонтер – представник одного з вітчизняних благодійних фондів", – повідомляє прес-центр штабу АТО.

Імені волонтера, як і інших подробиць, штаб не наводить, зазначаючи лише, що "бійці знали його як справжнього патріота, відданого ідеї незалежності України".

Прес-центр штабу АТО також повідомляє, що 3 автомобілі представників волонтерських організацій зазнали пошкоджень внаслідок артилерійського удару по населеному пункту Трудівське, що на Маріупольському напрямку.

Обстріл відбувся 17 лютого близько 22.00. За попередніми даними штабу, противник застосовував заборонену Мінськими домовленостями артилерію калібру 122 міліметри.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: