fbpx

"Добре послання для України": у Страсбурзі підписали Угоду про безвізовий режим між Україною та Євросоюзом

Суспільство 18:00, 17.05, 2017

Президент України Петро Порошенко в рамках робочого візиту до Страсбургу взяв участь в урочистій церемонії підписання рішення ЄС про запровадження безвізового режиму для громадян України. Законодавчий акт Європейського Союзу, яким запроваджується безвізовий режим, підписаний Президентом Європейського Парламенту Антоніо Таяні та міністром внутрішніх справ і національної безпеки головуючої у Раді ЄС Мальти Кармело Абелою.

"Сьогодні абсолютно історичний день. Це абсолютно історичний день для України, для 45-мільйонної нації. Я абсолютно впевнений в тому, що це так само історичний день для Європейського Союзу. Україна повертається до європейської родини. Україна прощається востаннє з радянською і російською імперіями", – сказав Петро Порошенко на прес-конференції по завершенні церемонії підписання документу.

Президент наголосив, що Україна сповнена рішучості продовжувати процес реформування країни, і нагадав, що тільки задля візової лібералізації було втілено в життя 144 реформи, передає прес-служба президента.

Петро Порошенко подякував Європейській комісії за підготовку законодавчої пропозиції і за дуже важку роботу, яку була зроблена, щоб підтримати Україну на цьому шляху. Він також подякував Раді Європейського Союзу і всім країнам-членам за їх підтримку нашої країни.

"Це дуже важливо. Я завжди кажу, що війна – це не привід, щоб зволікати з реформами, і я дуже високо ціную підтримку України Європарламентом у цей складний час, коли Україна захищається від російської агресії",  зазначив він.

Президент Європейського Парламенту Антоніо Таяні подякував Президенту України за участь у церемонії підписання законодавчого акту Європейського Союзу, яким запроваджується безвізовий режим для громадян України, та назвав цей момент "добрим посланням для України".

"Ваша країна є дуже гордою проєвропейською країною. Нам необхідно працювати разом заради миру і стабільності. Для нас надзвичайно важливим є те, що Ви залучені в цей процес. Ми свідомі, що ситуація не є легкою і нам потрібно наполегливо працювати. Ми підтримуємо Вас і розраховуємо на Ваше залучення до спільної роботи,  звернувся Президент Європейського Парламенту до Президента України.  Нові правила щодо візової лібералізації – початок нової ери",  переконаний Президент Європейського Парламенту.

"Після цього важливого рішення стосунки між Україною та Європейським Союзом будуть набагато легшими",  підкреслив Антоніо Таяні та запевнив, що Європейський Парламент та інші європейські інституції продовжать працювати в напрямку реалізації Мінських угод.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: