fbpx

Дошкільнят будуть навчати заробляти: заняття з фінансової грамотності хочуть впроваджувати з дитсадка

Суспільство 17:31, 28.03, 2016

У Міносвіти збираються навчити найменших українців поводитися з грошима: на днях відомство повідомило про початок впровадження занять з фінграмотності для дошкільнят.

План запустити такі заняття з’явився у МОН більше року тому, коли відомство підписало меморандум з міжнародним фондом Aflatoun International. І лише в 2016-му МОН презентували пробні програми для занять за темами: "Я і гроші", "Потреби і ресурси" і "Зберігаємо, витрачаємо, ділимося". "Всього в проекті бере участь 81 дошкільний навчальний заклад з 16 регіонів України", – розповіли нам в МОН, повідомляє finance.ua.

Ази фінансів українським малюкам пояснюють в ігровій формі. Наприклад, грають в "грошову фабрику": доручають дітям клеїти монетки з картону і чистити справжнім лимонним соком. Є також гра в магазин і в банк, де діти вчаться купувати і рахувати гроші. Крім іншого, дітям дають теорію: які гроші ходять в різних країнах, що таке номінал купюри, а також що гроші не падають з неба – їх треба заробляти.

Відзначимо, що деякі нововведення скоро можуть очікувати і школярів: за словами заступника голови МОН Павла Хобзея, для учнів молодших класів хочуть скасувати систему оцінювання.

Так, початкова школа буде мати два цикли: перший – це 1-й і 2-й клас, де навчання буде більше схоже на дошкільну освіту. У ній не буде системи оцінювання і домашніх завдань. Другий цикл – це 3-й і 4-й клас, де вже з’являться оцінки. Впроваджувати такі нововведення почнуть тільки після прийняття закону "Про освіту", запланованого на цей рік.

Крім того, розібратися планують і з ПТУ. МОН пропонує ОДА створити ради профтехосвіти, які сформують регіональне замовлення на підготовку кадрів. За словами глави МОН Сергія Квіта, ПТУ стане менше, але студентів в них має побільшати.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: