fbpx

Досі невідомі долі деяких прикарпатців, які стали жертвами Іловайської трагедії

Суспільство 12:42, 28.08, 2015

Цими днями минає рік від одної з найскорботніших дат в історії сучасної незалежної України. Бої за Іловайськ в кінці серпня 2014 року стали однією з найважчих сторінок в історії АТО на сході України. Точну цифру загиблих і зниклих безвісти ми не знаємо до сьогодні.

Іловайський котел увійде в історію як приклад небувалої підступності, коли російські військові порушили всі правила і розстріляли колону поранених українських бійців, які прямували по обіцяному для їх виводу «коридору».
Серед них були і наші земляки:

Беца Ігор Миколайович, лейтенант, командир мінометного взводу-старший офіцер на батареї мінометної батареї;

Костюк Володимир Миколайович, капітан-лейтенант служив начальником группи десантного обеспечення в 73-ому морському центрі спеціального призначення;

Карабінович Андрій Михайлович, молодший сержант третього взводу роти батальйону міліції спеціального призначення «Івано-Франківськ»;

Білінський Зорян Михайлович, рядовий батальйону міліції спеціального призначення «Івано-Франківськ»;

Погорєлов Михайло Анатолійович, молодший сержант батальйону міліції спеціального призначення «Івано-Франківськ»;

Кабалюк Дмитро Васильович, позивний «Шок»,  солдат резерву. Старший навідник мінометного взводу резервного батальйону оперативного призначення «Донбас» Національної гвардії України.

Грицик Роман Васильович, молодший сержант міліції пішов добровольцем в батальйон «Івано-Франківськ».

Пацино Дмитро Вікторович, молодший сержант міліції, водій батальйону МВС особливого призначення «Івано-Франківськ». 

Перепічка Олег Григорович, сержант міліції батальйону МВС особливого призначення «Івано-Франківськ». 

Загиблі українські герої з честю і мужністю виконали свій обов’язок перед державою і нацією. Хай їм буде вічна слава і світла пам'ять від вдячних співвітчизників.

Сотні життів, сотні прикладів героїчного подвигу, який нагадуватиме прийдешнім поколінням, що воля не дається слабкодухим, що українська незалежність – не збіг обставин і не випадковість, які ні до чого не зобов’язують і не накладають відповідальність. За неї заплачено велику і гірку ціну жертовної боротьби багатьох героїв і багатьох поколінь, серед яких навічно вписані в історію імена загиблих під Іловайськом.

Це пам‘ять, яка не має права затертися у політичній вовтузні і буденних проблемах.

Нашою святою даниною загиблим повинна стати відданість ідеалам державності і формування справді незалежної та демократичної України.

Слава героям! Слава Україні!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: