fbpx

Дослідник з Німеччини вивчав в Івано-Франківську культурні тенденції

Культура 17:38, 15.08, 2017

В Івано-Франківську побував дослідник з Німеччини. Мальте Берно з робочими візитами відвідує міста України, аби вивчити культурні впливи та культурні тенденції, щоб потім скоригувати діяльність Ґете-Інституту.

За словами Мальте Берно, він вперше так далеко перебуває у східній частині Європи. За його спостереженнями, українці дуже хоробрі та незалежні і мають неабияку схильність до революцій. Він не може уявити, аби в Німеччині могло б відбутись щось подібне до Євромайдану, хіба що в країні почалися б репресії, пише ЗІК.

"У багатьох німців був дуже стійкий стереотип, що Європа закінчується Польщею і зразу починається Росія. Що Україна знаходиться під великим впливом Росії. Але події на Євромайдані зруйнували його", – каже Мальте Берно.

У свою чергу, керівник ГО "СТАН" Ярослав Мінкін, організації, яка приймала дослідника з Берліна в Івано-Франківську, звернув увагу на важливість таких візитів.

"Я вважаю, що саме такі фахівці, які бачать Україну на локальному рівні, не для того, щоб поговорити на прес-конференції, а саме для того, щоб зрозуміти і розібратися в ситуації, які намагаються самотужки подолати ці відстані, проїхатися на маршрутці, пройтися пішки по нецентральній частині міста, поспілкуватися зі звичайними людьми, активістами, – саме вони стають агентами змін і тими, хто лобіює інтереси України, інтереси об’єднаної Європи в світі", – зауважив Ярослав Мінкін.

За його словами, Україна тривалий час знаходилась у пострадянському оточенні і їй було дуже складно розвиватися, але настали часи, коли Україна стає частиною об’єднаної Європи, стає країною, де поділяють європейські цінності, країною, де розуміють, що саме відкритість і добросусідське ставлення до людей з інших країн може врятувати ситуацію.

"Я вважаю, що було багато зроблено людьми з інших країн, щоб Україна змогла витримати у ці важкі роки після Євромайдану, коли нам було дуже складно через війну, через російську агресію, через економічну та політичну кризи", – каже керівник ГО "СТАН". 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: