fbpx

Зима почнеться джазом: 4 та 10 грудня у Франківську розгорнуться події міжнародного фесту "Jazz Bez"

Культура 14:29, 01.11, 2016

2-11 грудня в Україні та Польщі відбувається одна з найбільших подій року – XVI Міжнародний фестиваль "Jazz Bez". На два дні, 4 та 10 грудня, джазові події фестивалю перемістяться до Івано-Франківська.

КУРС писав, що цьогорічний Міжнародний джазовий фестиваль "Jazz Bez" пройде під знаком Богдана-Ігоря АнтоничаШістнадцятий "Jazz Bez" об’єднає довкола джазу Київ, Харків, Тернопіль, Ужгород, Луцьк, Рівне, Івано-Франківськ, Краматорськ та польські Перемишль, Люблін, Білосток, Вроцлав, Варшаву і село Новиця, де народився український поет Богдан-Ігор Антонич.  Ідеологічним та організаційним серцем фестивалю традиційно є Львів.

В Івано-Франківську лайн-ап формується, але вже відомі виступаючі з польського боку, повідомили організатори – ат-директор РА "Фабрика рекламних ідей" Тамара Луценко та голова ГО "Арт-лабораторія "КораЛЛі" Віля Чупак.

Так, 4 грудня у Франківську виступить Budniak /Bakovsky INTERMEDIUM QUINTET(POL-MDA-UKR). 10 грудня чекають джазову команду Skicki-Skiuk(POL).

"Ми би хотіли, щоби до заходів фесту долучилися місцеві джазмени. Тому ініціюємо своєрідне прослуховування, просимо місцеві джазові колективи і кавер-гурти надати свої програми. Запрошуємо також усіх, хто має ідеї і бажання, долучитися до організації", – звернулася до франківців Тамара Луценко.

Місцевим командам слід скинути відео живого виступу в групу на ФБ JazzbezIF.

Враховуючи досвід попередніх фестів, додав Віля Чупак, відкриття запланували в Арена-центрі  вхід вільний, але в дрес-коді і за запрошеннями. Запрошення поширюватимуть в соцмережах. Обіцяють додаткові атракції.

"Треба привчати публіку приходити на відповідні заходи у відповідному вбранні та з відповідним настроєм",  зазначив Віля Чупак.

"Джазова традиція в нашому місті мусить бути продовжена. Ті люди, які відкрили для себе джаз, і ті, які ще не могли цього зробити, – матимуть таку можливість. Це така хороша можливість одягнути коктейльну сукню, хороший піджак і поринути в подію доброго рівня",  додала Тамара Луценко.

Якщо джазові заходи 4 грудня організатори запланували із розмахом, то 10 грудня мають на  меті влаштувати камерну джазову вечірку у гранд-кафе "Люм’єру".

"Хочемо не розчарувати ані слухачів, ані запрошених гостей і подружити між собою гостей та місцеві команди. Сподіваємося, що до фестивальних заходів долучаться наші і неформальні колективи, і академічні, які працюють, приміром, при обласній філармонії. Будемо в свою чергу відшуковувати таланти по області, – от з’ясували, що є джазовий коледж в Коломиї,  будемо збирати "цікавинки", щоби представити публіці на наших заходах",  розповів про "кухню" франківського джаз-фесту Віля Чупак.

Організатори заявили, що готові влаштувати третю фестивальну подію виключно з місцевим колоритом, якщо заявиться достатня кількість прикарпатських джазових музикантів.

"Зима почнеться з джазу. Ми зробимо так, що джаз буде доступний кожній людині. Не потрібно мати попередню джазову освіту, потрібне буде лише бажання відкрити для себе щось нове, цікаве. І такий фестиваль буде доступний для кожної людини у Франківську", – підсумувала Тамара Луценко.

Сторінка події у ФБ з’явиться до кінця цього тижня. Програму "Jazz Bez" у Франківську оприлюднять в другій половині листопада. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: