fbpx

Другий благодійний мистецький аукціон зібрав 40 тисяч гривень на потреби армії

Культура 17:28, 31.07, 2014

У виставковій залі Івано-Франківської обласної організації Національної спілки художників відбувся другий мистецький аукціон. Виручені кошти підуть на придбання медичних рюкзаків та сумок для військових.

Цього разу колекцію, виставлену на аукціон "За Україну, за її волю", доповнили нові твори. Майже 50 митців Івано-Франківщини віддали свої роботи на добру справу. Загалом – близько 70 лотів. В основному це живопис, малярство і графіка, а також кілька скульптур.

Голова правління Івано-Франківської обласної організації Національної спілки художників України Микола Якимечко зазначає, що  більшість творів – і справді кращі з кращих робіт митців. Чимало з них вже здобули популярність – Іван Лобода, Август Басюк, Микола Варення, Тетяна Павлик, Василь Андріяшко, Йосип Кравець, Богдан Шляхтич, Богдан Кузів, Василь Красьоха, Михайло Дейнега, Ярема Проців, Юрій Бакай, Ярема Стецик, Олександр Мурафа та ін.

"Я не знаю, кому може не сподобатись ціна, якщо, купивши роботу за 1500-2000 гривень, ти насправді отримуєш колекційну роботу, справжня вартість якої 30, 40, а то й 50 тисяч гривень. Художники віддають безкоштовно, і віддають найкраще. А люди віддають невеликі суми і несуть додому мистецькі твори", – говорить Микола Якимечко.

Хоча організатори минулого разу зазначали, що хотілось би бачити більше чиновників серед учасників аукціону, цього разу їх не побільшало. Микола Якимечко зауважує, що серед покупців в основному люди середнього достатку:

"Тут реально відбувається народна ініціатива, коли люди подумали, оцінили ситуацію, яка склалася в Україні, і ми можемо підкласти плече для держави. І чекати наших "верховодів" ми не будемо. Ми будемо раді їх бачити, але більшість людей з українським серцем прийшли. Найбільше творів купили люди середнього достатку. Таких людей бачиш в театрі, чи на концерті симфонічного оркестру в філармонії, чи на презентації книжки у бібліотеці", – каже Якимечко.

Цього разу аукціон зібрав 40 тис. грн. Організатори планують придбати медичні рюкзаки та сумки з усім необхідним, що може знадобитися військовим. Це буде унікальне американське спорядження, яке в Україні дістати неможливо. Тому замовлення доведеться трохи почекати. Вартість одного медрюкзака чи медсумки від 470 до 1800 доларів США.

Нагадаємо, стартова ціна лоту – 1000 грн, крок – 200 грн. Кошти, зібрані на першому аукціоні, у сумі 49 400 грн. перерахували на спеціальний рахунок дружин і матерів бійців 5-го батальйону.  

Наступний аукціон відбудеться 21 серпня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: