fbpx

Дружина нардепа, який просив виконком припинити будівництво у мікрорайоні "Рінь", забудовує поруч чотири гектари

Суспільство 18:59, 09.03, 2016

Захисник організації, що хоче забудувати колишній стадіон у мікрорайоні "Рінь" в Івано-Франківську, виправдовує будівництво спорудженням приватного дитсадка.

Івано-Франківський міський суд продовжив слухання справи за позовом громадської організації "Культурно-освітнє товариство інвалідів "ЗеленСад" до виконкому Івано-Франківської міської ради.

Позивач оскаржує рішення виконкому від 10 грудня 2015 року щодо скасування містобудівних умов та обмежень на багатоповерхівку у мікрорайоні "Рінь", біля села Угорники. На замовлення "ЗеленСаду" генпідрядник ТОВ "Філ-Буд" розпочав будівництво  на території колишнього стадіону.

Адвокат позивача на судовому засіданні пояснив, що планується зведення дев’ятиповерхового будинку, в якому на першому поверсі буде розміщений приватний дитячий садочок

"Мікрорайон "Рінь" – це земельна ділянка площею 20-25 га. Ця ділянка у 2006 році була відведена трьом будівельним компаніям, в тому числі дружині народного депутата Юрія Солов’я",  розповів адвокат.

За його словами, дружина Солов’я отримала у мікрорайоні "Рінь" 4,2 га.

До слова, виконком скасував містобудівні умови та обмеження на будівництво саме після звернення Солов’я.

"Тому згідно з генпланом в Угорниках запроектований комплекс житлових будинків із великим торговим центром, який межує з угорницьким кладовищем. І оскільки жоден з цих забудовників не взяв на себе зобов’язання запроектувати об’єкт соціального призначення і жоден не має наміру будувати такий заклад, там дійсно буде розташований об’єкт соціального призначення",  пояснив захисник.

Він також відзначив, що згідно з державними будівельними нормами на певну кількість населення та територію передбачена якась кількість цих об’єктів.

"Думка громадськості, що там не потрібно будувати, не має в цьому випадку жодного значення, тому що існують державні будівельні норми",  вважає він.

На сьогоднішньому засіданні суд заслухав двох свідків – представника ініціативної громади мікрорайону "Рінь" Ореста Гамуляка та депутата Івано-Франківської міської ради Віталія Мерінова. Суд також вивчив матеріали справи. На наступному засіданні сторони перейдуть до дебатів.

Нагадаємо, напередодні засідання громада пікетувала Івано-Франківський міський суд.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: