fbpx

Дружини прикарпатських бійців питають в Троценка, куди поділися гроші на бронежилети для 5-го батальйону

Суспільство 11:02, 09.07, 2014

Триває зустріч дружин бійців 5-го батальйону з головою Івано-Франківської ОДА Андрієм Троценком.

Жінки висловили своє обурення, що їхніх чоловіків відправили у зону бойових дій замість обіцяної служби у третьому ешелоні АТО, де вони мали лише прикривати тил. Також вони вимагають забезпечити батальйон засобами захисту. Окрім цього, вимагають від голови ОДА звіту про використані на екпірування батальйону кошти.

Троценко пояснив, що наших військових відправили в Амвросіївку – неподалік від кордону з Російською Федерацією. Основне їхнє завдання – охороняти кордон від перетину терористами. Саме під час варти поблизу кордону вбили нашого краянина Юрія Барана. Це голова ОДА назвав "співпадінням".

Щодо звіту про кошти, Троценко нагадав про створення спеціальної комісії, що контролювала і контролює їхнє використання. За його словами, військова прокуратура, прокуратура області та СБУ за весь період виявили три порушення. Перше – закупівля неякісних берців. Тоді виробник аргументував, що саме ту партію взуття не встигли проклеїти належним чином, тому взуття і розлазилось. Партію все ж таки замінили на якісні і вже добре проклеєні нові берці. Друге порушення стосувалось закупівлі неякісних шкарпеток по 4 грн. за пару. І третє порушення – закупівля закоротких ременів, які підійшли би далеко не усім бійцям.

Андрій Троценко зателефонував до обласного військового комісара Ігоря Павлюка і зараз усі чекають на його прихід.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: