fbpx

Думка експерта: Чи вплине курс долара на вартість житла у Франківську?

Економіка 15:45, 26.01, 2017

Динаміка росту валют за останні тижні тримається стабільно високою і прогнози свідчать, що спаду не варто очікувати.

На валютному ринку з початку року спостерігалося падіння гривні до основних іноземних валют. Наприкінці січня ситуація більш вирівнялась. Долар закріпився на позначках 27.70 – 28.30 грн за 1 USD. Коливання курсу гривні до євро теж зупинилось на позначках 29.60 – 30.10 грн за 1 EUR.

Гривня надалі залишається нестабільною, тому українці починають шукати  вигідні шляхи інвестицій для збереження своїх коштів.

Експерти аналітичного центру компанії "Благо" дослідили ринок інвестицій і дійшли висновку, що одним із найбільш надійних шляхів збереження заощаджень залишається інвестування в будівництво: переконливим доказом того, що нове житло стає вдалою інвестицією, є ріст його вартості, яка в Івано-Франківську за 2016 рік піднялася на 30%. У 2017 прогнозують подорожчання до 15%, йдеться у прес-релізі будівельної компанії "Благо". 

Ціни на квартири залежать від коливань курсу валюти, хоча і не є прямо пропорційними: з одного боку, що дорожчий долар, то нижча вартість квартири в доларах, з другого – це не синхронні процеси. І якщо спізнитися з покупкою квартири, то можна значно втратити.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: