fbpx

Дві фірми змагаються за можливість збудувати у Франківську біогазову установку

Суспільство 17:10, 02.02, 2017

Сьогодні, 2 лютого, в КП "Полігон" відкрили пропозиції від інвесторів, які хочуть проводити дегазацію сміттєзвалища з виготовленням електроенергії.

За словами директора КП "Полігон" Юрія Мороза, однією з основних проблем є накопичення газів на сміттєзвалищі. Це небезпечно, адже може трапитись надзвичайна ситуація, як була минулоріч у Львові, інформує Бліц-Інфо.
"В травні ми плануємо включити сортувальну лінію, і для її забезпечення енергією потрібна робота біогазової установки. Окрім того, в майбутньому ми очікуємо надходження коштів від роботи установки", – пояснив Юрій Мороз.
Свої пропозиції на конкурс подали дві фірми: ВАТ "ЛНК" (Київ) та ТОВ "КЛІАР ЕНЕРДЖІ" (Черкаси).

Обидві компанії подали конкурсній комісії пакет документів. Варто зауважити, що "ЛНК" не надала довідку про відсутність судових справ, проте цю інформацію комісія перевірить у реєстрі.

В той же час ТОВ "КЛІАР ЕНЕРДЖІ" пішла ва-банк і вже провела геологічні дослідження та уклала з "Обленерго" договір на прокладання електроліній до полігону ТПВ.

Юрій Мороз також наголосив присутнім, що, вивчаючи заздалегідь, хто подав документи, члени комісії знайшли в ЄДР "цікаву" інформацію про одну з компаній. Тож тепер комісія дуже ретельно перевірятиме все. Рішення повинні прийняти сьогодні.

Обидві компанії запевняли комісію у своїй спроможності працювати, демонстрували безліч документів від підрядників та компаній, з якими співпрацюють, та розповідали про свій досвід. 

Заступник директора ТОВ "КЛІАР ЕНЕРДЖІ" запевнила, що її компанія готова вкласти у будівництво установки 50 млн грн і встановити її до 1 травня. В той же час директор компанії "ЛНК" розповів, що вартість їхньої установки близько півтора мільйона євро. Що ж стосується термінів будівництва, то пояснив, що найшвидше її можна встановити за 6 місяців, а ті, хто обіцяє швидше,  обманює.

 
 
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: