fbpx

Дві політичні сили створили в Івано-Франківську штаб блокади торгівлі з окупантами

Політика 14:47, 28.02, 2017

Сьогодні, 28 лютого, в Івано-Франківську відбулась прес-конференція членів новоствореного штабу блокади торгівлі з ОРДЛО (територіями, які проросійські бойовики називають "ДНР" та "ЛНР"). Питання підтримки блокади хочуть винести на сесії міської і обласної рад.

"Зараз в державі склалась така ситуація, що влада діє врозріз з думками громади. Більшість мешканців Івано-Франківщини, як показує наша соціологія, підтримує блокаду торгівлі на крові. Два тижні тому Володимир Олійник запропонував міському голові скликати позачергову сесію з приводу блокади, проте по сьогоднішній день активних дій немає. Втім, вчора він до нас вийшов і сказав, що наше звернення до нього не потрапило", – розповів очільник Івано-Франківської міської організації "УКРОП"у Олег Головенський.

Він також додав, що розпочато збір підписів депутатів за цю позачергову сесію, і наразі депутати "Самопомочі" та "УКРОП"у вже підписались, інформує ГК.

Керівник обласної організації політичної партії "Об’єднання "Самопоміч" Тарас Виноградник зазначив, що блокада вже триває більш як місяць.

"Фракція “Самопоміч” покинула сесійну залу і поїхала в зону блокади. Ми вважаємо, що блокада правильна, що це слід було зробити давно. До неї долучаються всі, хто має здоровий глузд. У нас є агресор – як ми можемо з ним торгувати? Там, на Сході, були депутати – і лише тому блокувальників не вдалось розігнати. Ми підтримуємо позицію "УКРОП"у у цьому питанні, і звертались до голови обласної ради – відповіді ще нема, але сподіваємось, що це включать у порядок денний. Втім, ми, як політичні сили, не намагаємося очолити цей процес – лише підтримати громаду, допомогти створити штаб і координувати дії з центральним штабом", – пояснив Тарас Виноградник.

В штабу вже є сторінка в соцмережі та офіс у Франківську – на вулиці Воїнів Інтернаціоналістів, 14, в приміщенні юридичної приймальні "Самопомочі". 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: