fbpx

Двоє довірливих пенсіонерів віддали шахраям понад 55 тисяч гривень

Суспільство 16:03, 06.02, 2017

Прикарпатці за вихідні дні, довіряючи інформації хтозна-кого, віддали у руки шахраїв 55 300 гривень та 20 євро. За цими фактами слідчі розпочали кримінальне провадження.

51-річний франківець позбувся своїх коштів за звичною схемою шахрайства. До нього на мобільний телефон зателефонував невідомий чоловік, який представився працівником служби безпеки одного із місцевих банків. Під час спілкування із потерпілим він, увійшовши у довіру, шахрайським способом, під приводом, що хтось нібито намагається перерахувати його кошти собі на рахунок, дізнався дані пенсійної карточки заявника, з якої пізніше зняв грошові кошти в сумі 30 000 гривень, пише КУРС з посиланням на СК ГУ НП в Івано-Франківській області.

Цього ж дня до поліції звернувся і потерпілий від рук шахраїв 84-річний мешканець одного із сіл Долинського району. Напередодні до пенсіонера на стаціонарний телефон зателефонувалв невідомий і, представившись працівником поліції, повідомив, що його син нібито вчинив ДТП. Втім, таку "проблему" можна буде залагодити за окрему плату. Чоловік, не обдумавши своїх дій, погодився на умови псевдополіцейського та виніс 25 300 гривень та 20 євро невідомому чоловікові, котрий прийшов під його будинок.

Відомості про вищевказані факти внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за правовою кваліфікацією ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Поліцейські за кожним окремим фактом проводять перевірку та вживають заходів щодо встановлення осіб зловмисників для притягнення їх до відповідальності.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: