fbpx

Директора Галицького НПП притягнули до відповідальності за порушення трудового законодавства

Суспільство 15:47, 23.06, 2017

Управління Держпраці в Івано-Франківській області провело планову перевірку дотримання вимог законодавчих та нормативно-правових актів з питань охорони праці у Галицькому національному природному парку.

Галицький НПП створено у 2004 році з метою збереження, відтворення та раціонального використання типових та унікальних лісових і лісостепових природних комплексів Передкарпаття, що мають важливе природоохоронне, естетичне, наукове, освітнє, рекреаційне та оздоровче значення, повідомляє прес-служба управління Держпраці.

Поряд з відтворенням та раціональним використанням лісових ресурсів установа займається і роботами підвищеної небезпеки, а саме рубкою та трелюванням лісу.

Під час перевірки виявлено низку порушень вимог законодавства з питань охорони праці, на усунення яких директору установи видано припис. Основними порушеннями є те, що робітники (лісоруби, трактористи, водії, робітники з благоустрою) не забезпечені засобами індивідуального захисту відповідно до вимог Типових норм; не проводиться вступний інструктаж з питань охорони праці екскурсантам; до виконання робіт у лісосічних бригадах допускаються робітники без відповідної кваліфікаційної підготовки.

За допущення до виконання робіт працівників без відповідної кваліфікаційної підготовки директор установи притягнутий до адміністративної відповідальності.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: