fbpx

Директори деяких шкіл дуже далекі від того, як організовується харчування дітей, – Смаль

Суспільство 09:00, 11.04, 2016

Директор департаменту освіти і науки Івано-Франківського міськвиконкому Ігор Смаль доповів про стан харчування дітей у франківських школах.

Департамент обстежив 19 дитсадків і 12 шкіл, розповів Ігор Смаль на оперативній нараді у міського голови. 

Згідно з висновками обстеження, харчування дітей у садках на значно вищому рівні, ніж у школах. Медсестри, які входять до складу колективів садків, контролюють якість харчування. У школах медсестра не є членом педколективу, тому у багатьох закладах вони відсторонюються від контролю якості харчування, пояснив Ігор Смаль.

"Якщо у садочках дивляться, то можуть і в школах дивитись. Нам важлива якість харчування", – наголосив міський голова Руслан Марцінків.

За словами Ігоря Смаля, у більшості закладів і дирекція, і підприємець, який постачає продукти, знайшли спільну мову і якість харчування належна. Але є кілька шкіл, де дирекція самоусунулась від контролю за якістю харчування. Суттєві порушення зафіксовані у школах № 21, 22, 24. Численні недоліки  у школах № 13, 19.

Марцінків пообіцяв викликати директорів шкіл на розмову і "щось з ними вирішувати". 

"Складається враження, що директори деяких шкіл дуже далекі від того, як організовується харчування",  зауважив Ігор Смаль.

Департамент також провів опитування 6 тисяч учнів і батьків стосовно якості харчування. Більшість як батьків, так і дітей задоволені, за винятком тих шкіл, де ситуація дуже негативна. 

"Прошу не зупинятися і перевірити всі школи",  закликав освітян Руслан Марцінків.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: