fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Суспільство
  • Директори франківських шкіл виступили проти батьківських перевірок харчування, якщо вони не погоджені з Департаментом освіти

Директори франківських шкіл виступили проти батьківських перевірок харчування, якщо вони не погоджені з Департаментом освіти

Суспільство 19:12, 23.02, 2017

На сьогоднішній нараді директорів загальноосвітніх навчальних закладів у Івано-Франківську керівники шкіл обурювалися "позаплановими" перевірками харчування учнів, які ініціювали ГО "Мами Прикарпаття". Позицію директорів підтримав начальник Департаменту освіти міста.

Директор Департаменту освіти і науки Ігор Смаль розпочав нараду з повідомлення про те, що ГО "Мами Прикарпаття" проводить перевірку харчування у школах.

“Ніякого листа-звернення від них до департаменту не було. Тому у ваших заступників є причина дати формальну відмову. Але щоб не створювати неприємних прецедентів, сторонні особи просто повинні мати медичну книжку та білі халати”, – сказав Ігор Смаль.

Директори деяких шкіл дуже обурились такою позаплановою перевіркою з боку "політично забарвленої громадської організації" та закликали не допускати активісток у школи, "бо вони зриватимуть процес освіти та харчування", інформує ГК.

Директриса ЗОШ № 7 школи запропонувала, щоби представники ГО "Мами Прикарпаття" прибули на нараду, оскільки там було телебачення. 

Директори шкіл Франківська висловились за те, щоб рекомендувати активістам узгоджувати свої перевірки з Департаментом освіти та науки.

"Це не перевірки, це справжні набіги", – підтримав директорів Ігор Смаль.

Нагадаємо, сьогодні активістки ГО "Мами Прикарпаття" разом із журналістами прийшли з громадською інспекцією в Івано-Франківську ЗОШ №7. На харчування дітей в цій школі їхні батьки скаржилися активістам. 

Читайте: "Мами Прикарпаття" перевіряють, як харчуються діти в школах. ФОТО, ВІДЕО

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: