fbpx

Дитсадок, спорткомплекс і зменшення поверховості: франківці дали пропозиції до забудови на Макогона

Суспільство 17:46, 25.09, 2017

Делегація від мешканців вулиць Макогона, Кобилянської та Крайківського зареєструвала в департаменті містобудування, архітектури та культурної спадщини пропозиції до проекту детального плану території (ДПТ) для забудови мікрорайону.

Це вже вдруге мешканці мікрорайону дають свої пропозиції до проекту ДПТ, який передбачає масштабну житлову забудову мікрорайону. Вперше громада подавала свої вимоги до чинного на той час проекту ДПТ у серпні цього року.

Сьогодні представники громади зареєстрували в департаменті звернення, яке містить 7 пропозицій:

– спорудження об'єктів на відведеній під забудову території розпочати з дитячого садка на 280 місць;

– відмовитися від зведення будинку під номером 4 в ДПТ, зберегти зелену зону та облаштувати дитячий майданчик з вільним доступом для дітей усіх мешканців мікрорайону;

– зменшити поверховість до 5 поверхів у будинках, що прилягають до малоповерхової забудови на вулицях Макогона, Кобилянської, Подільській, Косівській;

– внести до ДПТ будівництво школи;

– передбачити в ДПТ соціальну складову – аптечний пункт, майданчик для складання ТПВ і сортування сміття;

– забезпечити зелені зони в розрахунку не менше 6 кв. м на особу, передбачити облаштування спортивних майданчиків та будівництво спортивного комплексу для дітей і молоді;

– запланувати велодоріжки і місця для вигулу собак.

"Ми також дуже просимо, щоб влада й архітектура таки прояснила нам межі санітарної зони довкола промислових підприємств: чи вся ця забудова раптом не потрапляє в санітарну зону, що є порушенням. Дуже сподіваємося на конструктивну позицію міської влади",  наголосив громадський активіст, мешканець мікрорайону Олексій Замковий. 

1

За кілька днів під вимогами громади підписалися 136 мешканців мікрорайону. У департаменті містобудування звернення громадян із пропозиціями зареєстрували. 

Нагадаємо, 26 квітня минулого року міська рада Івано-Франківська дала дозвіл ТОВ "Івано-Франківська дорожня служба" на складання проектів землеустрою для будівництва групи багатоквартирних житлових будинків на ділянці площею 1,5395 га по вул. Макогона, 23-А. Підставою для прийняття такого рішення стало те, що "Івано-Франківська дорожня служба" викупила на аукціоні нерухоме майно на цій території. Однак, як писав КУРС, орендована підприємством земельна ділянка займає лише 0,7527 га з 1,5395 га, яка йому відводиться. ТОВ "Івано-Франківська дорожня служба" купила нежитлові будівлі загальною площею 1461,3 кв. м за 6,036 млн гривень (5 млн гривень без ПДВ).

Відтак 8 липня під крики "Ганьба!" і "Банда" міська рада затвердила детальний план території в межах вулиць Крайківського – Макогона – Промислова в Івано-Франківську, де планували збудувати 33 багатоповерхівки на площі 3,4792 га.

24 листопада минулого року Івано-Франківський окружний адміністративний суд скасував рішення Івано-Франківської міської ради про затвердження цього детального плану території. Цю постанову підтвердив і Львівський апеляційний адміністративний суд. Незважаючи на це, 20 червня цього року промерівська більшість у міській раді повторно протягнула дозвіл на розроблення детального плану території в межах вулиць Крайківського – Макогона – Промислової. Компанія "Івано-Франківська дорожня служба" наближена до представників партії ВО "Свобода".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: