fbpx

Дитячий центр паліативної допомоги у Надвірній отримав реабілітаційну систему

Суспільство 09:59, 17.07, 2017

Центру паліативної допомоги на базі Надвірнянського будинку дитини подарували реабілітаційну систему у рамках благодійного соціально-мистецького проекту "Коло Добра".

Благодійний соціально-мистецький проект “Коло Добра” впроваджується в Україні уже другий рік поспіль. Зародилася ідея проекту у Гошівському монастирі на Долинщині. Тут відбувалися різдвяні пленери художників, а кошти, виручені від продажу створених полотен, спрямовувалися на благодійні цілі, інформує прес-служба Івано-Франкіцвської ОДА.
Вручити для Центру паліативної допомоги обладнання та взяти участь у його освяченні прибули народний депутат України, президент благодійного фонду “Україна Інкоґніта”, що виступає співорганізатором проекту, Анатолій Матвієнко, заступник голови облдержадміністрації Ігор Пасічняк, голова Долинської РДА Юрій Мазур, представники департаменту охорони здоров’я ОДА, обласного клінічного центру паліативної допомоги, координатори проекту.
Серед гостей заходу були учні Надвірнянської дитячої художньої школи. Вони – також учасники мистецького проекту. До речі, на різдвяному пленері у Гошеві в грудні минулого року разом з іменитими українськими, польськими та словацькими художниками картини малювали учні однієї з дитячих шкіл мистецтв у Луганській області. Задум знайшов підтримку на Прикарпатті та в інших областях, і спільне написання картин продовжилося в художніх майстернях і школах різних міст України.
“Коло Добра” обов’язково буде ширитися. Наразі ми думаємо, як “заробити” гроші на наступний рік, як залучити максимальну кількість учасників та продовжувати благочинні справи. Бо робити добро – це наша відповідальність за майбутнє”, – переконаний Анатолій Матвієнко.
Реабілітаційне обладнання у Надвірнянському дитячому центрі паліативної допомоги стане суттєвою підтримкою для служби паліативної допомоги області. За словами керівника обласного клінічного центру паліативної допомоги Людмили Андріїшин, на Прикарпатті є величезна кількість дітей, яка потребує реабілітації. Тільки дітей з важкими неврологічними захворюваннями налічується 167, щороку реєструється від 90 до 105 дітей з онкологічними захворюваннями.
На сьогодні у дитячому центрі паліативної допомоги Надвірної проходять реабілітацію дев’ятеро маленьких пацієнтів. У центрі діти перебувають по два тижні кілька разів на рік. Центр забезпечує їх медичну та педагогічну реабілітацію, проходження фізіопроцедур, масажів, лікувальної фізкультури, тощо.

Придбана для центру реабілітаційна система “Павук” – це спеціальна підвісна система навантаження опорно-рухового апарату для нормалізації тонусу м’язів, збільшення їхньої сили, покращення та розвитку координації рухів. Система сприятиме проходженню абілітації діток, які мають вроджені неврологічні патології, зокрема дитячий церебральний параліч, гідроцефалію, рухові порушення та інші.

Довідково

Співорганізаторами благодійного проекту є Благодійний фонд “Україна Інкогніта”, Національний заповідник “Софія Київська”, Івано-Франківська облдержадміністрація, Долинська райдержадміністрація, Гошівський греко-католицький монастир чину св. Василія Великого та видавництво “Мантикора” (засновник Віктор Вінтоняк). Проект реалізовується за підтримки Міністерства культури України, Опікунської ради НЗ “Софія Київська” та Івано-Франківського земляцтва в місті Києві.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: