fbpx

Диверсанти розповзаються по всіх регіонах України, – СБУ

Суспільство 08:51, 30.07, 2014

Диверсійні групи перебувають не тільки в Луганській і Донецькій областях, а й в інших регіонах країни. Українському суспільству треба вчитися відповідати на такі виклики пильністю.

Про це розповів заступник глави Служби безпеки України Віктор Ягун у вівторок ввечері в ефірі "5 каналу", відповідаючи на питання про те, чи можуть диверсійні групи перейти територію проведення АТО, передає Еспресо.TV.

"Можуть, і вони вже переходять. І СБУ довела, що в спійманих групах в Дніпропетровську, Херсоні, Запоріжжі, Одесі, Харкові та Києві були люди, які підозрювалися у причетності до злочинів на території Луганської та Донецької областей. Вони за завданням відправлялися в інші регіони України", – сказав Ягун.

За його словами, найбільше диверсантів цікавлять "для дестабілізації ситуації і підриву інфраструктури" регіони, що межують із зоною проведення АТО – Харківська, Дніпропетровська, Запорізька області.

"Це дуже небезпечна ситуація. На жаль, нашому суспільству, яке не готове до таких викликів, необхідно готуватися жити в таких умовах… Стежити за оточенням, за тим, що відбувається навколо", – зазначив він.

Заступник глави СБУ також розповів, що громадянами України серед диверсантів є в основному затримані не на території проведення АТО. Ягун зазначив, що ці люди пройшли спеціальну підготовку в таборах найманців в РФ.

"Якщо говорити про громадян Російської Федерації, то в основі це чи керівники спецгруп, або такі групи, як окремий підрозділ ГРУ ВСУ РФ. Вони діють безпосередньо в зоні АТО. Їх завдання – знищити якнайбільше об’єктів інфраструктури, дестабілізувати ситуацію і зупинити наступ українських військ", – розповів заступник голови спецслужби.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: