fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Суспільство
  • Екологічна комісія таємно погодила руслоочисні роботи в Микуличині для фірми, по якій відкрите кримінальне провадження. ВІДЕО

Екологічна комісія таємно погодила руслоочисні роботи в Микуличині для фірми, по якій відкрите кримінальне провадження. ВІДЕО

Суспільство 14:18, 14.09, 2016

Під час минулої сесії Івано-Франківської обласної ради члени постійної депутатської екологічної комісії від партій Свобода, Самопоміч, УКРОП, БПП та Батьківщина провели таємне засідання комісії, на якому надали дозвіл на руслорегулювальні та руслоочисні роботи.

Погодження на руслоочисні та руслорегулювальні роботи було надане у селі Микуличин, де по зловживаннях у проведенні цих робіт було відкрите кримінальне провадження.

Під час сьогоднішнього заісдання екологічної комісії з питань екології і раціонального природокористування очільниця фракції "ВОЛЯ" Ольга Галабала поцікавилась у членів комісії: "Чи правда, що під час минулої сесії 12 числа в перерві збиралась екологічна комісія і ви проголосували за погодження дозволу на руслоочисні роботи в Микуличині?"

"Не під час перерви", – відповів голова комісії Олександр Матусевич.

На уточнююче питання він таки підтвердив, що такий факт мав місце і погодження було надане.  

Ольга Галабала обурилась: "Чому цього не було на сайті, не був виставлений порядок денний засідання комісії з одним питанням?".

На що представник апарату обласної ради запропонувала пошукати рішення сесії на сайті облради. Мовляв, таке є у відкритоому доступі. 

Ольга Галабала наголосила, що це скандальний об’єкт, по якому відкрите кримінальне провадження.

Активісти "ВОЛІ" на початку березня разом з начальником Держекоінспекції Ігорем Стефураком зафіксували факт незаконного видобутку піщано-гравійної суміші з річки Прутець.

Стефурак тоді зазначив, що роботи проводились без дозволів і мали негативний вплив на береги річок. Протягом кількох днів звідти вивезли понад 40 машин з шутром. На місце події до інспекторів прибув  депутат облради від фракції "Батьківщина" Мироняк, якому начебто належала техніка, та переконував, що гравій відбирається для підсипання доріг населеного пункту.

Видобуток гравію волівці зафіксували на фото і відео. 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: