fbpx

Екологи закликають голову Верховинської РДА посприяти у приєднанні Черемошів до національного природного парку

Суспільство 10:39, 09.10, 2014

Національний екологічний центр України адресував лист голові Верховинської районної державної адміністрації Ярославу Скуматчуку, в якому екологи закликають його посприяти у включенні річок Черемош, Чорний та Білий Черемош з їх прибережною смугою в межах Верховинщини до складу НПП "Верховинський". На їхню думку, таке рішення остаточно поставить крапку над будь-якими маніпуляціями з приводу будівництва гідроелектростанцій на території району.

"Рішення голови Верховинської РДА Я. Ю. Скуматчука є достатнім для того, щоб зробити перспективу побудови міні-ГЕСів на ріці Білий Черемош примарною. А саме – ініціювати створення на ріці Білий Черемош гідрологічного заказника. Ми сподіваємося, що пан Ярослав Юрійович в реалі такий же патріот, яким видається, і чекаємо від нього не лише відписки, а реальних дій щодо збереження довкілля наших Карпат", – зазначив один із активістів, інформує інтернет-портал. м. Верховина.

Як відомо, одна із річок району, а саме – Чорний Черемош вже є гідрологічним заказником місцевого значення. Проте цей "захист" не поширюється на інші Черемоші (Білий Черемош та Черемош), оскільки "юридично" вони є іншими водними артеріями. 

За інформацією власних джерел інтернет-порталу м. Верховина, сам документ Я. Ю. Скуматчук отримає вже найближчим часом. 

1

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: