fbpx

Екс-нардеп від Прикарпаття розповів про корупційні схеми, через які подав у суд на Яценюка

Політика 10:21, 18.04, 2015

За відсутності легітимного глави Фонду держмайна в Україні готується незаконна приватизація низки держпідприємств.

Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" заявив голова Центру досліджень політичних цінностей Олесь Доній, передає УНН.

"Я особисто подав до суду на прем'єр-міністра Яценюка і ВР України. Я вам зараз розповім корупційну схему, яку вони використовували, щоб не виконувати Конституцію України. У мене є перелік, зараз уряд ухвалив рішення про приватизацію 342 об'єктів, різних ТЕЦ, портів, Одеський припортовий, 40 тис. га землі, авіакомпанії, різні обленерго, дуже багато. Спочатку людей доводили до жебрацького стану через рефінансування банків. Потім дали своїм людям гроші, і зараз вони за безцінь куплять. Але цього не можна довести", – заявив Доній.

"Чому я і кажу про корупційну схему. Хто в Україні займається приватизацією? Фонд державного майна. У нас рік у країні немає керівника Фонду державного майна. Вони хочуть приватизувати всі підприємства, не маючи легітимного керівника",  пояснив він.

Зазначимо, голову Фонду держмайна Рада призначає за поданням прем'єр-міністра. Раніше Айварас Абромавічус повідомив, що перші державні підприємства будуть виставлені на продаж в найближчі місяці. За словами міністра фінансів України Наталії Яресько, в цьому році на приватизацію "виставлять все, що можна". Вона повідомила, що в Україні налічується 3,3 тис. державних підприємств, більшість з яких є збитковими.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: