fbpx

Експерти з'ясували, які квартири в Івано-Франківську продаються цього року найшвидше

Економіка 12:15, 10.08, 2017

Ситуація з купівельною спроможністю українців за останні три роки різко змінилась. Як це вплинуло на ринок нерухомості, досліджував Аналітичний центр Благо.

Розміри житла

Зараз значний попит спостерігається на невеликі помешкання, у плануванні яких немає габаритних лоджій та терас. Для покупців важливим став кожен квадратний метр. Цікавлять здебільшого одно- та двокімнатні квартири, які розраховані на проживання сім’ї в кількості трьох людей, пишуть експерти Аналітичного центру Благо

Що ж до форми житла, то покупців здебільшого цікавить квадратне помешкання, а пропозиції, де є гострі кути, колони, довгі, нефункціональні коридори не купують.

 

Локація

Квартира з навіть найбільш зручним плануванням не користується попитом, якщо неподалік будинку відсутня хороша транспортна розв’язка.

В пріоритеті домівки, від яких зручно і швидко можна доїхати до центру міста. Також покупці звертають увагу й на екологію району. Розташування в тихій озелененій місцевості або ж поблизу природних зон вабить не одного покупця.

Купити квартиру в Івано-Франківську з вдалим розміщенням щодо головної магістралі та в екологічно чистій території можна у містечку "Соборне" або ж у житловому комплексі "Паркова алея".

Що ж стосується вторинного ринку нерухомості, то тут теж спостерігається ріст попиту на малогабаритне одно- та трикімнатне житло. Найкраще продаються квартири площею 45-65 м кв., а місце розташування в цьому разі відіграє не таку значну роль, як стан самого будинку. 

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: