fbpx

Енергетики просять прикарпатців обрізати дерева поруч із лініями електропередач

Суспільство 18:57, 15.12, 2016

Енергетики нагадують прикарпатцям про важливість обрізки дерев поруч з лініями електропередач 0,4-10 кВ для зменшення кількості аварійних вимкнень та випадків ураження струмом.

Під час сильного вітру та снігопадів дерева, що знаходяться у безпосередній близькості від електролінії, можуть замкнути її, а під час буревію – спричинити обрив, так, як це сталося під час нещодавньої стихії, що пронеслася Прикарпаттям 13-14 листопада і спричинила масові вимкнення електропостачання по всій області.

"Традиційно сезон чистки трас стартує 15 жовтня і триває до 15 квітня, цей період рекомендований екологами, адже обрізка гілля в цей час не шкодить деревам, – зазначає заступник технічного директора ПАТ "Прикарпаттяобленерго" Володимир Бондаренко. – Дуже часто саме невчасно обрізане гілля стає причиною аварійних вимкнень, особливо відчутно це в осінньо-зимовий період, коли гілки з листям та снігом падають на лінії та обривають їх".

Прес-служба обленерго нагадує, що обрізування гілок та кущів на власних присадибних ділянках та на подвір’ях мешканців є обов’язком самих господарів. Енергетики обрізають дерева поруч з лініями 10 кВ і вище. Окрім цього, бригади РЕМ можуть провести обрізку дерев, якщо господарі не мають фізичної змоги цього зробити, мова йде про інвалідів, одиноких літніх людей, пенсіонерів.

"Прикарпатцям важливо зрозуміти, що не проводячи вчасну обрізку дерев вони не тільки шкодять своєму комфорту, спричиняючи аварійні вимкнення світла, а також ставлять під загрозу життя та здоров’я своїх близьких, які можуть постраждати від обірваного проводу", – додає Бондаренко.

У випадку, якщо споживач не встиг чи не зміг провести чистку траси, він має звернутися у РЕМ із відповідною заявкою для вимкнення лінії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: