fbpx

Фахівці "Івано-Франківськгазу" проінспектували 300 тисяч своїх споживачів

Суспільство 15:10, 19.11, 2016

З метою запобігання нещасним випадкам працівники ПАТ "Івано-Франківськгаз" постійно проводять роз'яснювальну роботу серед споживачів.

Так, щороку фахівці з 15 вересня по 15 жовтня проводять місячник безпечного використання газу в побуті, а це близько 250 тематичних уроків у школах Івано-Франківської області та майже 300 тис. інструктажів споживачам, повідомляють у компанії.

Окрім того, працівники газового господарства протягом року здійснюють планово-технічне обслуговування газового обладнання у понад 250 тис. помешкань прикарпатців.

"Використання побутових газових приладів при зниженні температури зовнішнього повітря, сильних поривах вітру та надмірних опадах вимагає постійного контролю наявності тяги в димових та вентиляційних каналах, у тому числі і при роботі опалювального газового обладнання у нічний час. Адже різкі зміни кліматичних умов можуть стати причиною виведення з ладу газових приладів з відводом продуктів згоряння в димохід, і як наслідок  отруєння чадним газом", – пояснює технічний директор ПАТ "Івано-Франківськгаз" Ігор Височанський.

Тому при сильних морозах і снігопадах споживачам необхідно позапланово проводити огляд оголовків димових та вентиляційних каналів, очищати їх від снігу та льоду, а також не забувати про перевірку та очищення каналів.

"Бажаючи заощадити, деякі споживачі намагаються проводити самочинну газифікацію, перестановку, заміну та ремонт газового обладнання. Проводити перепланування приміщень, де встановлені газові прилади, без погодження з газовим господарством, вносити зміни в конструкцію газових приладів. Насправді це перший крок до нещасного випадку. Довіряти ремонт і установку газових приладів треба працівникам газового господарства чи фахівцям, які мають відповідні дозволи,  зазначив Ігор Височанський.  Окрім того, слід пам’ятати, що опалення житлових приміщень побутовими газовими плитами супроводжується утворенням смертельно небезпечного для організму людини чадного газу, наявність якого в приміщенні неможливо визначити через відсутність кольору та запаху. Він засвоюється кров’ю в сорок разів швидше, ніж кисень, людина втрачає свідомість, після чого настає смерть. Саме тому використовувати газові прилади не за призначенням категорично заборонено".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: