fbpx

Фальшивки з захисними елементами: поліція не допустила в обіг 6 млн фальшивих доларів. ФОТО

Суспільство 17:41, 17.07, 2017

Зловмисники збували фальшивки переважно у західних областях – Тернопільській, Львівській, Волинській та Івано-Франківській.

У результаті спільних оперативно-розшукових заходів, проведених співробітниками управління Національної поліції Тернопільщини, працівниками прокуратури, управління СБУ, Департаменту захисту економіки, вдалося вийти на слід злочинного угруповання, що займалося виготовленням та збутом фальшивої валюти.

Друк фальшивих банкнот був дуже якісним і містив значну кількість захисних елементів. Відтак відрізнити їх від справжніх купюр без спеціального обладнання було нереально. Зловмисники збували фальшивки переважно у західних областях – Тернопільській, Львівській, Волинській та Івано-Франківській.

Правоохоронці провели 15 обшуків у помешканнях й офісах зловмисників та вилучили банкноти з ознаками підроблення, а також численні знаряддя та розхідні матеріали для виготовлення фальшивок – кліше, прозорі плівки із зображеннями банкнот, спеціально підготовлені аркуші паперу з нанесеною розміткою контурів купюр та відтисками портрета Франкліна, комп’ютерну техніку тощо, інформує відділ комунікації поліції Тернопільської області.

Попередньо відомо, що масове виготовлення фальшивих купюр американської валюти здійснювалося на обладнанні поліграфічного комбінату, яке розміщувалося в емальованому цеху у Львові.  Обладнання арештовано.

За попередньою оцінкою фахівців, вдалося запобігти підробленню та потраплянню у відкритий обіг валюти на суму понад 6 мільйонів доларів США.

Досудове розслідування триває.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: