fbpx

Фермерське господарство на Прикарпатті взялося вирощувати пстругів

Суспільство 13:29, 26.11, 2016

Фермерське господарство "Закамск" розташоване на території земель Берлогівської сільської ради Рожнятівського району. Підприємство планує вирощувати хоча б 20 тонн форелі.

Місцевість для форелевої ферми вибирав сам власник господарства Мар'ян Пастернак, пише КУРС з посиланням на прес-службу Рожнятівської РДА.

На території господарства є два величезні ставки. З ініціативи Мар'яна Пастернака до господарства прокладено польову дорогу. 

Як розповів Пастернак, цьогоріч у липні в один із ставків запустили п'ять тисяч малька форелі янтарної та темноголової.

"Форель – індикатор чистоти, у брудній воді вона не житиме,  ділиться пан Мар'ян.  А сприятливі природні умови, чиста вода роблять форель унікальною, адже ідеальніших умов для цієї морозостійкої риби просто не існує. Підприємство планує вирощувати хоча б 20 тонн форелі".

Про розведення різноманітних видів риб власник знає з особистого досвіду, бо у свій час працював на фермах за кордоном, а ще стажу­вався у форельному господарстві в селі Кротошин Львівської області.

За словами господаря, саме у тривалому дозріванні і є вся кулінарна привабливість форелі. Дозріваючи природними темпами, м'ясо риби залишається твердим, має більш насичений характерний для неї смак. Натомість риба, яка вирощується в тепличних умовах, насправді не росте, а розбухає. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: