fbpx

Фестиваль "Де кіно" оголосив переможців

Культура 23:11, 03.10, 2016

1 жовтня відбулась урочиста церемонія нагородження переможців фестивалю короткого метру "Де кіно", який уперше пройшов у Києві за спільної ініціативи "1+1 медіа" та Film.ua Group.

На фестиваль було подано понад 300 короткометражних стрічок, із яких до фіналу вийшли 35 робіт. Конкурсна програма включала чотири номінації: "Фільм, знятий на мобільний телефон", "Трейлер до власного серіалу", "Вебізод" і "Рімейк відомого фільму".

Щоправда, з переможцем у категорії "Рімейк відомого фільму" члени журі так і не визначилися, натомість обрали відразу двох у номінації "Фільм, знятий на мобільний телефон". 

До журі фестивалю увійшли: співголови – продюсер Film.ua Group Ірина Костюк і головний продюсер серіалів і фільмів каналу "1+1" Олена Васильєва, режисер "1+1 продакшн" Акім Галімов, креативний продюсер Film.ua Group Анна Єлісєєва, автори проекту Insiders project Дмитро Громов, Ангел Ангелов, Микита Стрижевський і Артем Бабурін, кінокритик Володимир Войтенко, оператор Ярослав Пілунський, режисер Дмитро Сухолиткий-Собчук.

Гран-прі фестивалю "Де кіно" та грошову винагороду в розмірі 50 тис. грн отримав Микита Лиськов за анімаційну роботу "Я купив велосипед". Режисеру також було вручено приз від юридичної компанії "Василь Кисіль і партнери" – сертифікат на юридичний супровід проекту.

Переможцями в номінації "Вебізод" стали Степан Кулина, Галина Цегелик, Ростислав Головко за іронічний короткометражний фільм "Рівняння наліво".  

У категорії "Фільм на мобільний телефон" перемогу здобули Назар Семків за стрічку "Мелодія" та Альберт Морозов – за фільм "Неллі і я".

Найкращим "Трейлером до власного серіалу" журі назвало роботу "Я тебе бачу" Антона Яковенка.  

Переможці в трьох номінаціях отримали по 15 тис. грн.

Спеціальними призами від засновників фестивалю були нагороджені Василь Павук (сімейна студія "Павук фільм") – за активну участь у фестивалі, Артем Беркалов та Ігор Судаков за фільм "Метро на Троєщину", знятий на мобільний телефон.

Ведучим церемонії виступив телеведучий і актор Юрій Горбунов.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: