fbpx

Фестиваль "Коломийські представлення" збиратиме благодійну допомогу на армію

Культура 10:41, 08.09, 2014

Сьогодні розпочнеться Всеукраїнський театральний фестиваль "Коломийські представлення".

Традицію проведення театрального фестивалю започаткував Коломийський академічний обласний український драматичний театр імені Івана Озаркевича.
“Коломийські представлення” є унікальним явищем на театрально-фестивальній карті України. Участь у фестивалі візьмуть театральні колективи України та зарубіжжя, які якісно вирізняються в театральному річищі – чи ракурсом репертуарної політики, чи схильністю до сценічного експериментаторства. Мається на увазі театри, які мають в репертуарі ексклюзивні роботи, інформує НТК.
Організатори фестивалю готують приємні сюрпризи для шанувальників театру. По-перше: фестивальне дійство відбувається в непростий і трагічний для долі нашої Батьківщини час. “Коломийські представлення” не можуть залишатися осторонь цих подій. Тому вистава Національного академічного українського драматичного театру імені Марії Заньковецької “Пропала грамота” М. Гоголя (режисер-постановник – заслужений діяч мистецтв України Вадим Сікорський) буде благодійною. Всі зібрані кошти будуть перераховані для потреб української армії, яка зараз зі зброєю в руках захищає нашу Вітчизну від банд російських окупантів.
 
Благодійну допомогу буде зараховано на рахунок “Благодійного фонду оборони Прикарпаття” (код ЄДРПОУ – 39253430, МФО – 336677, рахунок № 26000052511991 в ПАТ КБ ”Приватбанк”, або кредитна картка Приватбанку № 5169 3305 0029 1296; детальна інформація на сайті http://www.oborona-if.org/ ; контактний телефон (067) 343-74-00).
 
По-друге: розуміючи, що охочих переглянути цю роботу і взяти участь в благодійній акції буде надзвичайно багато, організатори фестивалю спільно з заньківчанами прийняли рішення про проведення вистави не на сцені театру, а на площі Вічевого майдану. Таким чином, “Пропала грамота” вперше буде гратися в такому незвичному форматі. 
По-третє: урочисте відкриття фестивалю і виставу заньківчан зможуть побачити не тільки коломияни та гості міста. Організатори “Коломийських представлень” спільно з телерадіокомпанією “НТК” планують організувати онлайн-трансляцію дійства в інтернет-мережі. Таким чином, всі шанувальники театрального мистецтва, незалежно від того, в якому куточку світу вони проживають, отримають змогу побачити в режимі реального часу виставу славетного колективу і долучитися до допомоги українській армії. 
Шостий театральний фестиваль “Коломийські представлення” триватиме до 14 вересня 2014 року. 
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: